Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Finansal Otoritesi Blockchain Lisanslama Süreçlerine Hız Verdi

Kripto para ve Blockchain alanında geride kalmak istemeyen ve bu alanda yapacağı hamleler ile diğer ülkelerin hep bir adım önünde olmayı planlayan İsrail’den yeni bir hamle geldi. İsrail Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olan ülkenin finansal otoritesi, yaptığı açıklama ile blockchain ve fintech şirketlerine bundan sonraki dönemde lisanslama konusunda bazı kolaylıklar sağlanacağını belirtti.

Yerel basında çıkan haberlere göre, şu anda konu ile ilgili ciddi ve hummalı bir çalışma içerisinde olan İsrailli regülatör kurumun önümüzdeki dönemde bu süreci nihayete erdirmeyi planladığı da ifade ediliyor.

Blockchain ve kripto para alanına çok önem veren ve teknolojik atılım konusunda bu alanda geride kalmak istemeyen İsrailli yetkililerin, bir an önce bu konuda radikal adımlar atmak istediği ve bu sayede ülkedeki potansiyeli kazanmayı umduğu da ifade ediliyor.

Hükümet ve regülatör kurumlar düzeyinde bu süreç ülke halkı için her ne kadar çok olumlu görünse de, bankaların Bitcoin ve diğer kripto paralara karşı yaklaşımı ise, kripto para sektörü tarafından hiç beğenilmiyor. Bu konuda da önümüzdeki dönemde orta yolun bulunması umuluyor. Bakalım, önümüzdeki dönemde İsrail özelinde bizi ne gibi gelişmeler bekliyor olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment