Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX’den FTX ve Alameda Açıklaması: BMEX Token Her Şeye Rağmen Yarın Listeleniyor

Kripto para türev borsası BitMEX, FTX çöküşünden etkilenmediklerini ve piyasalardaki kötü gidişatın yerel token çıkarma planlarında bir ertelemeye sebep olmayacağını açıkladı.

BitMEX tarafından yapılan açıklamada, FTX ve Alameda Research çöküşünün kendilerine bir zarar vermediği belirtildi. Yaşanan kriz sürecinden sağlam likidite ve sıkı tedbirlerle çıkacaklarını ifade eden borsa, yerel token çıkarma planına da sadık kalacağını söyledi. Daha öncesinde 11 kasım olarak açıklanan yerel token çıkarma tarihinde mevcut piyasa koşullarına rağmen bir değişiklik yapmayacağına değinen borsanın yerek token’ı BMEX yarın piyasaya sürülecek.

BitMEX’in küresel iş geliştirme ve ortaklıklar başkanı Salama Belghali konuyla ilgili açıklamasında güven veren ifadelerde bulundu:

Yeni token, öğle yemeği için ödeme yapmak amacıyla ortaya koyduğumuz bir şey değil. Ne Alameda’ya ne FTX’e ne de FTT’ye maruz kalmadık. Aslında çok katı kurallarımız var. Güvendeyiz.

BitMEX geçtiğimiz hafta “türevlerin ötesinde” stratejisinden uzaklaşmanın bir parçası olarak personel sayısını azaltacağını duyurdu. BitMEX’in pazar payını yeniden kazanmak için türevlere odaklanma hamlesi, FTX’in çöküşünden sonra “dezavantajımızın avantajımız haline geldi” cümlesiyle ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!