Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Kurtuluşu İçin Ne Kadar Fon Gerekli: Bulunamazsa İflas Kaçınılmaz

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), borsanın yatırımcıları ile görüştü. Bankman-Fried, şirketin iflas mahkemesine gitmemesi için yaklaşık 8 milyar dolara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bloomberg 9 Kasım tarihli raporunda, konuya yakın bir kaynağın SBF’in yatırımcılarından 8 milyar dolar nakit enjeksiyonu istediğini aksi takdirde iflas mahkemesine başvurmak zorunda kalabileceklerini söylediğini belirtti.

Verilen bilgilere göre SBF, Binance’in satın alma kararından vazgeçmesini açıklamadan yaklaşık 1 saat önce yatırımcılara borç, öz sermaye veya ikisinin bir kombinasyonu şeklinde bir kurtarma finansmanı sağlamaya çalıştığını söyledi.

Borsa 9 Kasım tarihinde web sitesinde şu anda para çekme işlemlerinin gerçekleştirilemediğini ifade ederek yatırımcıların para yatırmamasını tavsiye etti.

Ayrıca Wall Street Journal’a konuşan bir kaynak CEO’nun kişisel servetini, müşterileri ve yatırımcıları bütünleştirmek için kullanacağını belirtti.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong 9 Kasım tarihinde Bloomberg’e verdiği bir röportajda, Binance ile yapılan anlaşmanın başarısız olması durumunda FTX müşterilerinin büyük olasılıkla zarar edeceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!