Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’i Çöküşe Götüren Süreç: CEO Alameda İçin Müşteri Varlıkları Dahil 4 Milyar Dolarlık Fon Sağladı

FTX’in CEO’su Sam Bankman Fried’ın Alameda Research’ü kurtarmak için diğer FTX yöneticilerine haber vermeden 4 milyar dolarlık fon aktarımı yaptığı ve bu fonların içerisinde kullanıcılara ait varlıkların da yer aldığı iddia ediliyor. 

Likidite kriziyle boğuşan FTX, fon arayışlarına devam ederken geçtiğimiz günlerde yaşanan sürecin arka planına dair veriler ortaya çıkmaya başladı. Borsaya fon sağlamak için önce Wall Street ve Silikon Vadisi ekiplerinden 1 milyar dolar talebinde bulunan CEO Bankman Fried, talebinin kabul görmemesinden sonra Binance dahil birçok borsadan yardım istedi. Son olarak dün Binance’in de FTX’i kurtarmak için elinden bir şey gelmeyeceği anlaşıldıktan sonra devreye TRON kurucusu Justin Sun girdi.

Reuters tarafından yapılan özel bir habere göre Bankman-Fried, Alameda’yı kurtarmak için en az 4 milyar dolarlık FTX fonunu aktardı. Söz konusu fonun içinde FTX yatırımcılarına ait kişisel varlıkların da bulunduğu iddia edildi. İddiaların devamında Bankman-Fried’in Alameda’yı kurtarmak için yaptığı bu hamleden diğer FTX yöneticilerine haber vermemesi yer aldı.

Bankman Fried 8 Kasım günü çalışanlarına gönderdiği özel bir mektupta “Özür dilerim, her şeyi berbat ettim.” ifadelerine yer vermişti. Yaşanan olaylar kapsamında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturmalar devam ederken borsanın ve kurucu Bankman-Fried’in akıbeti belirsizliğini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!