Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX İçin Şimdi De Justin Sun Devreye Girdi: Çözüm Arayışı Sürüyor

Kripto para borsasının çöküşü ve ardından gelen süreci yakından takip eden TRON kurucusu Justin Sun FTX’i kurtarmak için canla başla çalıştıklarını açıkladı.

Binance’in FTX’i satın alma kararından vazgeçmesinin ardından kripto para piyasaları büyük bir kriz dalgasıyla daha karşılaştı. Milyarlarca dolarlık likidite krizi CEO CZ ve ekibini satın alma anlaşmasının dışına iterken TRON kurucusu Justin Sun‘dan FTX cephesi için umut veren açıklamalar geldi.

Sun, TSİ 06.00 civarında FTX sorununa çözüm getirmeye yönelik açıklamalarda bulundu. Gönderisinde ilk olarak FTX platformumda TRX işlemlerinin tekrardan aktif hale geldiğini belirten Sun, bunun çözüm için atılan adımlardan ilki olduğunun altını çizdi. Sun ve Huobi ekibi, yaşanan olayların ardından TRON ağından bir token’a yatırım yapmış kimsenin zarar görmemesi için 1:1 fon iadesine yönelik bir yardım paketi başlatmıştı.

FTX için çözüm arayışlarına canla başla devam ettiklerini ifade eden Sun, durumun kontrol edilebilir olduğunu vurguladı. Uzun yıllardır kripto para piyasalarının tanınan yüzü Sun’a göre piyasaları bu kriz durumuyla baş başa bırakıp kaderine terk etmek dışında başka çözüm yolları da var:

FTX borsasında Tron token’ları olan TRX, BTT, JST,SUN ve HT’yi tutanlar için yaptığımız açıklamanın ötesinde, FTX borsasıyla bir çözüm bulma konusunda çalışma içindeyiz. Kısa vadeli olmasına rağmen devam eden likidite sorunu, sektör gelişimi ve yatırımcılar için zararlıdır. Ekibim daha fazla zarar oluşmasını önlemek için canla başla çalışıyor. Durumun yönetilebilir olduğuna yönelik inancımı koruyorum.

Kurucu Sun tarafından paylaşılan bu umut verici gönderi, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından retweet edildi. Çözüme yönelik henüz net veriler sunulmasa da FTX’i kurtarma planlarına yönelik yaklaşımlar yatırımcılar için bir umut kaynağı olmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!