Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX İçin ABD’de İşler Kızışıyor: Sürece Adalet Bakanlığı (DOJ) da Dahil Oldu

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX son zamanlarda yaşanan olaylardan sonra ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) da dikkatini çekti.

Bloomberg’ün 10 Kasım tarihli raporuna göre konuya yakın kaynaklardan biri, FTX’in yakın zamanda yaşadığı krizin Adalet Bakanlığı’nın dikkatini çektiğini belirtti. Bakanlık FTX, CEO Sam Bankman-Fried’i ve şirketin içerisinde bulunduğu likidite krizini araştırıyor.

Verilen bilgilere göre Adalet Bakanlığı, ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) avukatlarıyla birlikte çalışıyor. Bakanlık şirket ve CEO’nun yanı sıra şirketi bu duruma getiren nedenleri ve şirketin mali hareketlerini de araştırma kapsamında tutuyor.

İnceleme FTX’in halihazırda devam eden soruşturmalarının da yükünü arttırıyor. SEC ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) borsanın müşteri fonlarını yanlış kullanıp kullanmadığını araştırıyor. Ayrıca firmanın ABD iştirakinin varlıkları ile ana şirketin varlıkları arasındaki ilişkinin de araştırıldığını kaynaklardan gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!