Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitPay Artık Bitcoin Cash Ödemelerini Kabul Ediyor

Özellikle son yıllarda görebileceğimiz üzere daha çok şirketin ve perakendecilerin ödeme yöntemi olarak kripto para birimleri kullanmalarını sağlamak pek kolay değil. BitPay gibi ödeme sistemleri WooCommerce,PrestaShop ve benzeri yerlere eklentiler sağlayarak bunu kolaylaştırmaya çalışmaktalar. Bu eklentiler yeni gelen bir güncelleme sayesinde artık Bitcoin Cash ile ödeme yapmaya olanak sağlıyor.

Bitpay Bitcoin Cash Desteği Sunuyor

E-ticarete kolaylık sağlayan eklentilerin yeni özellikler aldığını görmek bizim için her zaman heyecan vericidir. Bitpay ise en ünlü online alışveriş sitelerinden olan WooCommerce, WHMCS ve PrestaShop’a eklentiler sunmakta. Ve bu eklentiler bu zamana kadar kullanıcıların sadece Bitcoin ile ödemesine olanak sağlıyordu fakat bu durum artık değişti. Bu ilginç gelişme yalnızca yeni bir ödeme sisteminin gelmesi olarak değil, tüm kripto para birimlerinin yararına olacak yeni bir gelişme olarak öne çıkıyor.

BitPay eklentisini kullanan kullanıcıların Bitcoin Cash ödeme yöntemlerini kullanıp kullanmayacağı ise ayrı bir soru tabi ki. Çünkü kullanıcıların bu özelliği manuel olarak aktive etmeleri gerekecek ve bunu yapacaklarının kesin bir garantisi olmayacak. Özellikle kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun Bitcoin ödeme yöntemine uyum sağladığı düşünülürse, kullanıcıların yeni ve bilinmeyen bir alternatifi denemek için ne kadar istekli olacakları şüpheli olacaktır. Amma velakin iş kripto para birimleriyle ödeme yöntemlerine geldiğinde insanlara fazladan seçenek sunmanın zararı olmaz.

Aslına bakarsanız BitPay gibi önemli bir kripto para ödeme sisteminin hem Bitcoin hemde Bitcoin Cash’e odaklandığını görmek ilginç çünkü geçmişe baktığımızda BitPay seviyesindeki bir sistemin bir altkoini benimsemesi düşünülemezdi bile. Aynı zamanda ise Bitcoin Cash, günümüzde bildiğimiz Bitcoin’in gelişimine diğer bütün kripto para birimlerinden daha çok katkı sağlamıştır. Her ne kadar Bitcoin ve Bitcoin Cash’in aslında aynı madalyonun iki yüzü oldukları tartışılsa da, bunun doğru olup olmadığı konusundaki karar her zaman hassasiyetini koruyacaktır.

Birkaç hafta önce BitPay yaptığı bir açıklamada kendilerinin bir çok blockchain üzerinden ödeme yapılmasına olanak sağlamaya istekli olduklarını belirtmişlerdi. O zamanlar bunun Bitcoin Cash’e yönelik bir açıklama olduğu açıkça ortadaydı. Fakat bunun diğer kripto para birimleri için nasıl sonuçlanacağı belirsizliğini koruyor. Aslına baktığımızda kripto demek her zaman için Bitcoin demek değil çünkü piyasada para birimi olabilecek potansiyele sahip hatrı sayılır miktarda koin bulunmakta. Bitcoin şimdilerde pek ön planda olmasa da kripto piyasasından öğrendiğimiz bir şey varsa o da değişimin hemen her zaman mümkün olduğudur.

E-ticaret endüstrisinin kripto para birimleri için gelecekte neler sunacağını hep beraber göreceğiz. Her ne kadar Bitcoin scaling (ölçekleme) teknolojisi yerini aldığında daha iyiye gideceği ortada olsa bile an itibari ile Bitcoin’in kendisini doğrudan ödeme olarak kabul etmek pek avantajlı durmuyor. Günümüzde yalnızca BitPay gibi şirketler seçeneklerini açık tutmak amacıyla altkoin diye adlandırılan ödeme yöntemlerini değerlendiriyor. Genele baktığımızda ise Bitcoin Cash’e sunulan bu destek, doğru yönde atılan bir adım olarak gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment