Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitPay Minimum İşlem Ücreti Kararından Geri Döndü

Bitcoin ile ödeme hizmeti sunan BitPay, 22 Aralık Cuma günü yaptığı açıklamayla platform üzerindeki minimum ödeme miktarını 5 $’dan 100 $’a çıkardığını duyurdu. 100 $’dan düşük işlem yaptırmamak gibi iddialı bir karar alan BitPay, bu kararı duyurduktan 2 gün sonra yayınladığı blog gönderisinde kararından döndüğünü duyurdu.

BitPay 22 Aralık’ta yaptığı açıklamayla kullanıcıları platform üzerinde bundan sonra 100 $’a denk Bitcoin değerinden az faturaları işlemeyeceğini yönünde bilgilendirdi. Önceki limitin 5 $ olduğunu düşünürsek bu artışın ne kadar büyük olduğu ortaya çıkıyor.

BitPay bu değişikliği yapmasının ardında yatan sebep olarak Bitcoin’in devasa işlem hacmini ve bunun sonucunda oluşan ağ tıkanıklığı ile artan madenci ücretlerini gösterdi.

Blog gönderisi şu şekilde:

“Bitcoin madenci ücretleri şuanda ortalama olarak işlem başına 30 $’dan daha fazla. 100 $ altındaki işlemler hem kullanıcıların göndermesi hem de BitPay’in işlemesi bakımından kullanışsız hale geliyor.”

Ancak bu değişikliğin “BitPay cüzdanındaki kişiden kişiye ödemeleri değil, yalnızca BitPay tüccarlarına ve BitPay Kartına yapılan Bitcoin’den dolara yüklemeleri” etkileyeceği belirtildi.

BitPay Kararından Caydı

Ödeme işleyicisi BitPay bu duyuruyu yaptıktan yalnızca iki gün sonra aldığı kararı geri çekti ve minimum fatura limitini eskisi gibi 5 $ olarak belirledi. BitPay’in açıklamasına göre limitin tekrar azaltılmasının sebebi platforma yakın zamanda eklenen “Ödeme Protokolü Geliştirmeleri”nin buna olanak tanımış olması. BitPay yaptığı duyuruda şunu belirtti:

“BitPay minimum fatura limiti için daha fazla ani değişiklik yapmak gibi bir planımız yok.”

BitPay’in 25 Aralık itibariyle hala daha SegWit’in ağ kapasitesini arttırabileceğini ve “ortalama Bitcoin madenci ücretini %40’tan fazla düşürebileceğini” desteklemesine rağmen platformuna SegWit’i eklememiş olmasını belirtmekte de fayda var.

Bitcoin ağında aktif hale geleli dört ay olmasına rağmen BitPay’in hala daha SegWit’i platformuna eklememesi pek çok kullanıcının hayal kırıklığına uğramasına sebep oldu ve kullanıcılar hala daha şirketin en güncel açıklamalarına dahi SegWit ile alakalı yorumlar atıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment