Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitPay Verilerine Göre Kripto Ödemelerinde Bitcoin Kullanımı Azalıyor

Dünyanın en büyük kripto ödeme sağlayıcılarından BitPay’e göre tüketiciler ve işletmeler arasında satın alma işlemlerinde bitcoin dışındaki dijital token’lar daha fazla kullanılmaya başlandı.

Şirket, Bloomberg‘e verdiği bir röportajda 2020 yılında BitPay kullanan satıcılarda işlenmiş ödemelerin %92‘sinde bitcoin kullanılırken 2021 yılında bu oranın %65‘e düştüğünü söyledi. 2021 yılındaki ödemelerin %15‘ini Ethereum (ETH), %13 stablecoin’ler ve %3′ünü ise yıl içerisinde BitPay’e eklenen Dogecoin (DOGE), SHIBA INU (SHIB) ve Litecoin (LTC) oluşturdu.

Kripto para birimlerinin ödemelerde itibari para birimlerine alternatif olarak kullanımı, Tesla CEO’su Elon Musk’ın geçtiğimiz günlerde tesla ürünlerini satın alırken Dogecoin’i  ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini açıklaması gibi birçok işletmenin bu ödemeleri müşterilere sunmaya başlaması ile birlikte gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

BitPay İcra Kurulu Başkanı Stephen Pair, şirketin 2020 yılında lüks ürünler ile ilgili %9 olan işlem hacimlerinin 2021 yılında %31‘e yükseldiğini söyledi. Buna karşın şirketin 2021 genel ödeme hacimleri ise %57 artış gösterdi.

Kripto para piyasasında yaşanan son düşüşlerin 2018 yılına kıyasla kripto ödemelerine çok fazla etki etmediğini, lüks ürün harcamalarının etkilendiğini ancak genel harcamalardaki azalmanın daha düşük olduğunu söyleyen Pair;

İşimiz fiyat hareketlerinden bir yere kadar etkileniyor. Fiyat düştüğünde insanlar daha az harcama eğilimi gösteriyor ancak bu son geri çekilme ile birlikte hacimde çok fazla bir düşüş yaşamadık. Bu muhtemelen kriptoyu ödeme yapmak için bir araç olarak kullanmaya gereksinim duyan daha fazla şirketin göstergesidir.

açıklamalarında bulundu. Ödeme sektörünün gelecekteki potansiyelini de gösterdiğini düşündüğü PayPal gibi birçok büyük şirketin kripto ödemeleri sunmaya başlaması ile ilgili;

PayPal’ın bu alana girmesi bizim için harika oldu. Çünkü diğer şirketlerin kripto ödemelerini kabul etmelerinin gerekip gerekmediği sorusunu sormaya başlamasına neden oldu.

ifadelerin yer veren Pair, kısa vadede halka açılmayı veya yeni bir finansman turu düzenlemeyi düşünmediklerini belirtti.

Stratejik olarak bulunduğumuz konumdan gerçekten memnunuz. Bu alan henüz çok yeni. Yapmak istediğimiz birçok şeyin zamanlama hakkında ne düşündüğümüz ile ilgisi var. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde önemli bir büyüme görebiliriz.

dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!