Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 2022 Yılında Daha Fazla Ülke Arasında Benimsenebilir -Fidelity Invesment

Fidelity Investments’ın yan kuruluşu Fidelity Digital Assets tarafından yayınlanan raporda bu yıl daha fazla ülkenin bitcoin’i benimseyeceğine yönelik tahminlere yer verildi

Fidelity tarafından ocak ayının başlarında yayınlanan kripto trendi ve gelecekteki etkileri hakkındaki raporda, ülkeler arasında kripto para birimlerinin benimsenmesi konusu da yer aldı.

Rapor, geçtiğimiz yıl kripto para birimlerini yasaklayan Çin ve bitcoin’i yasal ihale olarak kabul eden El Salvador gibi dünyadaki bazı hükümetlerin kripto para birimleri ile ilgili önemli girişimlerini ele aldı.

Hangi tercihin ülkeler için gelecekte daha iyi olacağının zamanla ortaya çıkacağını düşünen Fidelity raporda konu ile ilgili;

Tam bir yasağın sağlanması en iyi ihtimalle zor olacaktır ve eğer bu başarılı olursa önemli bir kazanç ve fırsat kaybına yol açabilir.

ifadelerine yer verdi.

Bitcoin benimsenmesinin arttığı bir senaryoda bugün bitcoin’e yatırım yapan ülkelerin rekabet açısından avantaj elde edeceklerini belirten Fidelity,

Bu nedenle bitcoin’in yatırım tezine ve benimsenmesine inanmayan ülkeler bile bir tür sigorta olarak bitcoin’e yatırım yapmak zorunda kalacaklar.

açıklamalarında bulundu.

Ayrıca gelecekte daha büyük maliyetler ödeme riskine yönelik ülkelerin şimdiden daha az bir maliyetle bu riski ortadan kaldırabileceğini düşünen Fidelity, bu nedenle 2022 yılında diğer ülkelerin bitcoin satın almasının ve hatta bir merkez bankasının bile bitcoin’e yatırım yapmasının şaşırtıcı bir durum olmayacağını söyledi.

Geçen hafta El Salvador başkanı Nayib Bukele bu yıl iki ülkenin daha bitcoin’i yasal ihale olarak kabul edeceği tahmininde bulunmuş, Devere Group’un CEO’su Nigel Green ise 2022 yılında üç ülkenin daha bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etmesini beklediğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!