Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitstamp’ten SegWit İşlemlerine Tam Destek

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bitstamp, SegWit işlemleriyle ilgili yeni bir karar aldı. Şirket bundan böyle bech32 formatındaki işlemleri tam anlamıyla destekliyor olacak.

Adreslerde Değişiklikler

Bitstamp 2017’den beri SegWit (Segregated Witness) teknolojisini destekliyor. Bitcoin kullanıcıları SegWit teknolojisi sayesinde çok daha verimli bir şekilde işlem yapabiliyorlar. Çünkü bu işlemler normal işlemlere kıyasla çok daha az yer kaplıyor.

Bitstamp bugün yeni bir duyuru yayınladı ve SegWit teknolojiyle birlikte kullanılan bech32 adreslerini de desteklemeye başladığını açıkladı. Bitstamp kullanıcıları artık doğrudan bech32 adreslerine BTC çekebilecek, para yatırmak için yeni bech32 adresleri oluşturabilecekler.

Şirket bu yeni hamlesiyle birlikte borsaya Bitcoin göndermek için kullanılan tüm para yatırma adreslerini değiştirdi. O yüzden Bitstamp kullanıcılarının kullandıkları adresleri kontrol etmelerini tavsiye ediyoruz.

Ne İşe Yarayacak?

Bitstamp tarafından yapılan açıklamalara göre bech32 formatındaki adresleri kullanmak birçok kullanıcı için avantajlı olacak. Peki bech32 formatındaki adreslerin tam olarak ne gibi faydaları var?

Bech32 olarak adlandırılan bu format SegWit teknolojisi için özel olarak geliştirildi. Bech32 formatındaki adresler sayesinde blockchainde daha az yer kaplanıyor ki bu da ağ verimliliğini ciddi anlamda artırıyor. Dolayısıyla bu formattaki adresleri kullanmak genel olarak Bitcoin ağını olumlu yönde etkiliyor.

Bech32 formatının bunun yanı sıra çok daha farklı bir avantajı daha var. Bu da bech32 formatıyla birlikte işlemlerdeki hata payının ciddi anlamda düşüyor olması. Bu formattaki adreslerin her biri “bc1” şeklinde başlıyor. Dolayısıyla birine yanlışlıkla BTC gönderme ihtimaliniz epey azalıyor. Bech32 formatında otomatik adres kontrolü de olduğu için geçersiz bir adrese işlem göndermemiş oluyorsunuz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment