Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasalardaki Düşüş Devam Ediyor

Dünya genelindeki Corona virüs paniği artarken küresel piyasalardaki düşüş de devam ediyor. Geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde yalnızca hisse fiyatlarında değil altın ve Bitcoin fiyatlarında da düşüş başladı.

Corona Virüs Paniği

Dünya Sağlık Örgütü, Corona virüsüyle ilgili yaptığı değerlendirmeler sonucunda virüsün risk düzeyini artırarak “çok yüksek” olarak güncelledi. Birçok ülkede korkuya ve paniğe yol açan Corona virüsünün etkilerini küresel piyasalarda da görüyoruz.

ABD’de Dow Jones geçtiğimiz son bir hafta içerisinde yüzde 15’lik bir düşüş yaşadı ve bu, tarihin en sert düşüşlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: MarketWatch

Bunun yanı sıra Japonya’daki Nikkei 225, Avustralya’daki ASX200, Hindistan’daki Nifty 50 endekslerinin de yüzde 3-yüzde 4 bandında düştüğünü söyleyebiliriz. BIST 100 endeksinin son bir ay içerisindeki performansına baktığımızda da son hafta içerisinde yaşanan düşüş gözlerden kaçmıyor.

Kaynak: Bloomberg

Bunların yanı sıra ABD 10 yıllık tahvil faizi de tarihin en düşük seviyesine düştü. Başlıca Corona virüsten kaynaklandığı düşünen bu düşüş bugün itibarıyla altın fiyatını da etkiledi ve altın fiyatı da düşmeye başladı.

Kaynak: Foreks

Bitcoin’i de Vurdu

Kripto para piyasası da küresel piyasalara benzer bir düşüş gösterdi. İki gün önce 9 bin dolar seviyesinin altına inen Bitcoin fiyatı şu anda 8 bin 700 dolar seviyesinde seyrediyor.

Birçok uzman isim küresel piyasalarda yaşanan düşüşün Corona virüsten kaynaklandığını düşünüyor. Ancak Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşün Corona virüsüyle bağlantılı olup olmadığı konusu biraz tartışmalı. Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin bugün konuyla ilgili bir yorum yaptı ve kripto para piyasasının Corona virüsten etkilenmediğini söyledi. Kendisinin görüşlerine göre Bitcoin fiyatında buna benzer bir düşüş yaşanması zaten öngörülebilirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment