Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitTorrent Eski Yöneticisi: TRON’un Bu İşi Yürütecek Kapasitesi Yok

Bir dönem BitTorrent’te Baş Strateji Danışmanı olarak çalışan Simon Morris, yaptığı açıklamada TRON’un, BitTorrent’i tokenize etmeye muvaffak olamayacağını ifade etti.

Konuyla ilgili BreakerMag’e bir röportaj veren Morris, platformun tokenize edilmesi fikrinin kendisinin şirkette bulunduğu dönemde de ciddi şekilde gündeme geldiğini belirtirken, bu fikrin esas amacının da platformu daha hızlı yapmak olduğunu belirtti.

Ancak buna karşın, TRON ile yapılan iş birliği anlaşmasının pek de başarılı olamayacağını söyleyen Morris, TRON Blockchain’inin teknik olarak gereken hacmi karşılamakta zorlanacağını ifade ederek, şunları söyledi:

”Bizim üzerinde çalıştığımız ve gerçekten faydalı olacağına inandığımız modelde, saniye 10 bin işlem gerekiyordu. Bu tarz bir hacmi teknik olarak TRON ağının karşılaması imkansız. Konuşulan her şey saçmalıktan ibaret. Böyle bir şeyin olabileceğini sanmıyorum.”

Morris, aynı zamanda bu haberlerin genel olarak bir pazarlama aracı olduğuna inandığını da sözlerine eklerken, şunları söyledi:

”Tüm bu haberleri, pazarlama konusu ekseninde yorumlamak gerekiyor. Bana göre, yapılan tüm bu şeylerin içinde teknoloji çok az bir kısım işgal ediyor. Olay sadece hype yaratmakla ilgili.”

Morris, şirketten ayrılma sebebinin de TRON’un platformla yakınlaşması olduğunu belirtirken, Justin Sun ve ekibinin ciddi bir pazarlama zekasına sahip olduğunu ancak buna karşın, teknik manada çok geride kaldıklarını iddia etti. Morris, TRON’un whitepaper’ı üzerinden de Justin Sun ve ekibini çok sert sözlerle eleştirdi ve ekibi, whitepaper’ı kopyalamak ile suçladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment