Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Eleştirmen, Yeni Bir Patreon Alternatifi Geliştiriyor

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Patreon’dan ayrılacağını açıklayan ve bunun yerine bağışları kripto para ile kabul edeceğini açıklayan Dave Rubin, şimdi ise Patreon’a alternatif olabilecek ve kripto para merkezli bir sistem için çalışmaya başladı.

Dr. Jordan Peterson ile birlikte Patreon’u bıraktıklarını ve yeni bir alternatif bireysel fonlama sistemi üzerine çalıştıklarını belirten Rubin, kripto paraların ve merkeziyetsizliğin gelecekte büyük bir rol oynayacağına inandığını belirtti.

Son dönemde içerik üreticileri ve yorumcular için ciddi bir alternatif haline gelen dijital ödeme ya da bağış alma süreçleri, genel olarak Patreon gibi kurumlar tarafından idare edilirken, Patreon’un son dönemde uyguladığı görece baskıcı ve sansürcü tavır, üreticileri rahatsız etmişe benziyor.

Bu noktada da, ön plana çıkan önemli bir alternatif teknik anlamda merkeziyetsiz ve sansürsüz oluşu ile, elbette ki kripto paralar. Daha önce, kripto paraların merkezde olduğu bu tarz alternatif girişimler yapılmıştı ve şimdi de, görünüşe bakılırsa ünlü eleştirmen Rubin, bu işe girmeye hazırlanıyor.

Patreon’da, insanların görüşlerinden ötürü onlara platformda yer verilmemesi ve bu isimlerin sansüre uğraması, sürecin  hızlanmasını sağlayan bir başka faktör olarak ön plana çıkıyor. Özellikle de artık kripto paraların hayatımızda iyiden iyiye yer ettiği ve ciddi şekilde kanıksandığı bir dönemde, kripto para alternatifinin gündeme gelmesi, birçok otoriteye göre pek de sürpriz bir şey değil…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment