Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madenciler Çare Arıyor: Japon Madencilik Şirketleri, Rusya ve Çin Arasında Kalan Minik Bir Ülkeye Göç Ediyor

Ucuz elektrik ve soğuk havası ile bilinen Rusya’nın kuzeyi ve Çin’in güneyi arasında sıkışmış bir bölgede yer alan Mongolia, son dönemde madencilerin tercih etmeye başladığı bir yer haline gelmesi ile, basında sıkça kendinne yer bulmaya başladı.

Kripto para fiyatlarının düşmesi ile karlılıkları azalan ve hatta zarar yazmaya başlayan birçok madenci, karlı operasyonları devam ettirebilmek maliyetten kısmanın yollarını ararken, bu noktada devreye giren bu küçük yer, ciddi manada madenciye ev sahipliği yapmaya başladı.

Çin ve Rusya arasında kalan ‘sandviç’ ülke Mongolia’nın başkenti Ulaanbaatar’da, şu anda Japon merkezli dijital cüzdan şirketi Ginco, iki adet madencilik tesisi işletiyor. Toplamda Ginco’nun 600 adet madencilik cihazı ile bu işi yaptığı ifade edilirken şirketin 400 adet madencilik cihazı daha alarak bir yatırım daha yapacağı kaydedildi.

Ginco Mongol’da CEO olarak çalışan Yuma Furubayashi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Şu anda madencilik sektörü için piyasa şartları büyük bir zorluk oluşturuyor, bunu kabul ediyorum. Ancak burada, tüm zorlu piyasa şartlarına rağmen halen bu operasyonlardan kar elde edebiliyoruz ki bu çok önemli bir nokta.”

Ginco ile birlikte başlayan akım, Japon madencilerin diğer kısmını da etkisi altına almışa benziyor. Dondurucu soğukları ve ucuz elektrik fiyatları ile, Mongolia adeta bu iş için özel dizayn edilmiş bir yer izlenimi verirken, dünyanın dört bir yanından da bu küçük ülkeye ilgi devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment