Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wyoming Eyaleti, İki Yeni Yasa Daha Çıkardı

Amerikan eyaleti Wyooming, kripto para ve Blockchain inovasyonu ile ilgili iki yeni yasayı meclisten geçirdi. İlgili haber, Wyoming Blockchain Koalisyonu başkanı Caitling Long tarafından atılan tweetler ile de doğrulandı.

Buna göre, ilk yasa tokenizasyon süreçleri ile ilgili olarak bir yasallaşmayı ve operasyonel sınırları net bir şekilde çizerken, diğer yasa ise fintech şirketlerinin regülasyonlarda tam olarak ne ile sorumlu olduklarını belirtiyor.

Geliştiricilerin ve kripto para girişimlerinin daha rahat ve sınırları net bir şekilde çizilmiş bir ortamda çalışmasının elzem olduğunu düşünerek hazırlandığı ifade edilen bu yasalar ile, Wyoming eyaletinin kripto para ve Blockchain alanında ön plana çıkması amaçlanıyor.

Daha önce de ICO’lar ve ICO’lar sonucu dağıtılan tokenler ile ilgili yasal sınırları çizen bir yasa çıkaran Wyoming eyaleti, anı zamanda kripto paralar ile vergi alınmasına yönelik süreçlerde de, kripto para dostu politikalar izlemesi ile biliniyor.

Amerika’nın diğer gözde eyaletlerine kıyasla, çok daha Blockchain ve kripto para dostu yasalar çıkaran ve inovasyonu ön plana alan Wyoming eyaletinin, her geçen gün bu alanda kendini geliştirmeye devam etmesi de, otoritelerin takdirini kazanan bir başka konu.

Caitlin Long’un başında olduğu Wyoming Blockchain Koalisyonu’nun da bu noktada sergilediği çabanın, yasaların geçmesinde ve bürokratik engellerin hızlı bir şekilde aşılmasında ciddi etkisi olduğu ifade ediliyor. Bu durum da bu tarz dernek statüsündeki yerlerin, ne denli önemli olduğunun kanıtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment