Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitTorrent’ten Tron Satın Alımı İle İlgili Resmi Açıklama Geldi

Dosya paylaşım platformu BitTorrent, Tron tarafından resmi olarak satın alındığını sonunda açıkladı. Bu satın almanın dedikoduları ta 11 Haziran tarihinde çıkmaya başlamıştı. O tarihlerde bir kaç BitTorrent elemanı şirketin yeni sahibini bildiren bir e-mail aldıklarını bildirmişlerdi.

Yapılan yeni anonsa göre ”BitTorrent TRON’un yeni ve aynı zamanda şirketin küresel piyasa açılımı yaptığı San Francisco konumundan işlem yapmaya devam edecek.” Tron’un yeni bir departmanı haline gelen BitTorrent, ”Tron’un küresel iş geliştirme ve ortaklıkları için sağlam bir destek sağlarken, dünyanın en büyük merkeziyetsiz eko sistemi olma konusundaki vizyonu da devam ettirecek.”

Tron tahmini olarak 100 milyona yakın kullanıcısı olan BitTorrent’in kullanıcı tabanından da faydalanacak. BitTorrent buna ek olarak şunları da ifade etti:

”Biz TRON ağına katılmanın BitTorrent’in gelişimine ve ve kurallardan değil de seçeneklerden oluşan bir internet oluşturma görevimizde bize yardım edeceğine inanıyoruz.”

Tron’un BitTorrent’i Satın Alma Hedefi Eylül 2017’de Başladı

Söylenenlere göre Justin Sun, BitTorrent’in satın alınmasını geçen Eylül ayında kafasına koymuş ve ”satın alma yok” cümlesi ve şartı BitTorrent’in diğer potansiyel alıcılarla bu gibi konuşmalara girmesini engellemiş.

25 Mayıs tarihinde BitTorrent’in bu kurala uymadığı dedikoduları piyasada dolanmaya başlayınca Justin Sun yasal yollara başvurmuş. Bugüne kadar hızlı bir şekilde olayları sararsak, haberlerin patlak verdiği nokta Variety‘nin Justin Sun’ın sahip olduğu Rainberry Acquisition Inc. ve BitTorrent’e sahip olan asıl şirket olan Rainberry Inc.’nin birleştiğini açıklaması ile meydana gelmiş.

BitTorent’in satın alınması olayının perde arkasının tam olarak nasıl olduğu spekülasyonlarının da ötesinde, eleştirmenler dosya paylaşım hizmeti olan BitTorrent’i satın almaya ilk olarak nasıl karar verildiğini sorgulamakta.

Olası durumlardan bir tanesi BitTorrent’in alt yapısındaki hizmetin tamamen açık kaynaklı olması ve halka açık bir platform sunması olarak belirtiliyor.

Bu sebeple bazı eleştirmenler Justin Sun’ın BitTorrent’i satın alarak elde etmek istediği şeyin BitTorrent’in hizmetleri değil de BitTorrent’in sahip olduğu platformu kullanarak tamamen farklı bir hizmet sunmak istemiş olabileceğinin üstünde durmakta.

Satın almanın finansal detayları henüz paylaşılmadı.

Huobi Talk üzerinden yapılan ve Medium üzerinde yer alıp çevrilen bir röportajda Justin Sun şunları ifade etmişti:

”BitTorrent ile nasıl birleşeceğimiz konusu ile ilgili detayları şimdilik sır olarak tutacağım. Temmuz ayında BitTorrent ile bazı aktivitelerimiz olacak. Lütfen buna dikkat edin, teşekkürler.”

Temmuz ayı geldi ama hala Tron’dan yeni bir haber veya etkinlik yok. Umuyoruz ki bu BitTorrent tarafından yapılan bu resmi onay, Tron tarafından yapılacak gelişmelere giden yolu aralar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment