Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex, 200 Kripto Para Biriminin Bulunduğu OTC Platformunu Piyasaya Sürdü

ABD tabanlı kripto para borsası Bittrex, tezgah üstü (OTC) alım satım platformunu resmen duyurdu.

Söz konusu yeni platform, onaylı müşterilerin ”hızlı ve rahat bir şekilde varlık alım satımı yapabilmesini” sağlayacak ve borsa tarafından hali hazırda sunulmakta olan 200’e yakın kripto para birimini destekleyecek. Borsa tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, büyük alım satım işlemleri için -250.000 dolar ve üzeri- ”garanti fiyatlandırma” özelliği sunulacak ve müşterilerin büyük alım satımlarda fiyat farkından zarar görmemesi sağlanacak.

OTC platformları geleneksel kripto para borsalarında olduğu gibi emir defteri veya al-sat emirleri olmayan, direkt olarak iki taraf arasında gerçekleşen işlemlerin platformu olarak biliniyor. Platform Türkiye saati ile 21:00’da hizmete sunulacak ve kripto para borsası CEO’su Bill Shihara konu hakkında bunun ”oyunun kurallarını değiştiren bir alım satım seçeneği” olduğunu vurguladı. Bittrex platformunda bulunan kripto para birimlerinin yeni OTC platformunda da listeleneceğini hatırlatan CEO, şunları ifade etti:

”Mevcut herhangi bir OTC platformuna kıyasla en geniş çaplı dijital varlık koleksiyonlarından birisine sahip olan Bittrex’in OTC platformu, blockchain teknolojisinin kabulünü dünya çapında hızlandırırken, müşterilere büyük kapsamlarda dijital varlık alım satımı için fiyat kesinliğinin yanı sıra hızlı ve kolay bir yol sunacak.”

Bittrex, ABD tabanlı Coinbase ve Poloniex kripto para borsalarından sonra kendi OTC platformunu açan en güncel isim oldu. OTC platformlarının özellikle kurumsal yatırımcılara hitap etmesi ve onları piyasaya çekmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment