Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vermont Eyaleti, Blockchain Denemelerine Hız Veriyor: Sigorta Sektöründe Pilot Uygulama Yapılacak

Amerika’nın Blockchain ve kripto paralara karşı en dostane tutum takınan eyaletlerinden birisi olan Vermont, sigortacılık sektöründe Blockchain teknolojisinin kullanımına ilişkin çalışmalara başlandığını açıkladı.

Dijital kayıtların tutulması, düzenlenmesi ve kayıt altına alınması konusunda Blockchain teknolojisinden faydalanmak isteyen Vermont eyaleti, bu konu ile ilgili olarak pilot çalışmaların başladığını duyurdu.

İlk olarak bireysel ya da kurumsal sigorta şirketlerinin Blockchain teknolojisini kullanarak işlemlerini kayıt altına alması ve depolaması istenecek. Tüm bu kayıtların şeffaf ve onaylı olması için Blockchain’den faydalanmak isteyen eyalet yetkilileri, şu anda konu ile ilgili ön hazırlığın yapıldığını da duyurdu.

Vermont hükümet yetkilisi Jim Condos, konu ile ilgili yaptığı açıklamada bu pilot süreç ile birlikte Blockchain teknolojisinin potansiyelini ve kullanım alanlarını test edeceklerini belirtirken, şunları söyledi:

”Bu deneme, bizim için çok önemli. Bu sayede dijital kayıtların tutulması konusunda Blockchain’in bize ne kadar faydası olacak bunu görebilme şansına sahip olacağız.”

Büyük ölçekli ticari şirketlerin kendi faaliyetlerinden doğabilecek çeşitli tehlikeleri, bizzat kendilerinin kurduğu bir sigorta fonu aracılığı ile sigortalaması anlamına gelen Captive Insurance pazarı, Amerika’da son derece yaygın. Vermont da, Amerikan eyaletleri arasında bu sektörde en fazla hacme sahip olan yerlerin başında geliyor.

Jim Condos da, bu duruma değinirken, yaptıkları bu hamle ile birlikte, Amerika’daki diğer eyaletlere de örnek olmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment