Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex ve Bitfinex Kullanıcı Takibini Sıkılaştırıyorlar

Kripto para borsalarından Bittrex ve Bitfinex son zamanlarda müşterini tanı (KYC) standartlarını artırmaya başladılar.

TheBlock tarafından yapılan habere göre kripto para borsalarından Bitfinex, son zamanlarda New York’taki yetkililerle yaşadığı sorunların ardından platformdaki KYC standartlarını artırmaya başladı. Reddit’teki bir kullanıcı kısa süre önce Bitfinex’in kendisine gönderdiği e-postayı yayınlayarak şirketin yeni standartlarına ilişkin bazı bilgiler verdi. Bitfinex bu mailde kullanıcının hesabıyla ilgili daha fazla bilgi talep ediyor.

Şirket bu hesabın “ne amaçla açıldığını” sormanın yanı sıra söz konusu kullanıcının “kimlik kartını taramasını ve kimliğini tutarkenki fotoğrafını” istediğini belirtiyor.

New York’taki  yetkililer bundan bir süre önce Bitfinex ile ilgili bazı suçlamalarda bulunmuşlardı. Ancak şirketin CTO’su Paolo Ardoino bu yeni standartların söz konusu suçlamalardan bağımsız olduğunu söylüyor.

KYC standartlarını artıran ve yasal süreçleri daha sıkı bir şekilde denetlemeye başlayan bir diğer borsa ise Bittrex oldu. Bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan gönderiye göre Bittrex de kullanıcılarıyla iletişime geçerek onlara bir form göndermeye başladı. Şirket kullanıcıların bu formda gelir beyanında bulunmalarını ve yaptıkları işlemleri doğrulamalarını istiyor.

Bittrex ve Bitfinex gibi borsalar tarafından sıkılaştırılan bu süreçler zaman içerisinde borsaları ne şekilde etkileyecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment