Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex’te Artık Direkt Olarak Para Dolar Olarak Çekilebilecek

Washington merkezli kripto para borsası Bittrex, yaptığı açıklama ile seçilmiş eyaletlerde ikamet eden müşterilerine, dolar çekme fırsatı tanıyacağını duyurdu.

Firma, yaptığı açıklamada artık bir banka ile iş birliği yapıldığını belirtirken, bunun ardından kaynaklar, Bittrex’in yeni partnerinin New York merkezli Signature Bank olduğunu belirtti.  Artık bu ortaklık sayesinde şu aşamada seçili eyaletlerdeki Bittrex kullanıcıları kripto paraları direkt olarak dolar karşılığında işleme sokabilecek.

2013 yılında kurulan ve şimdiye dek hep kripto paradan kripto paraya işleyen bir borsa olan Bittrex’in yönetim kurulu; her ne kadar bunca yıldır itibari para ile işlem yapmasa da, aslında bu fikre hep hazırlık yapıyordu. Firma daha önce de yeni stabil koin olan True USD’yi listelemişti.

Şu anda işlem hacmine göre dünyanın en büyük 18. borsası olan Bittrex’te günlük işlem hacmi ise yaklaşık 100 milyon dolar. Otoriteler, borsanın yaptığı bu son hamle ile birlikte bu rakamın da artacağını idida ederken; artık Bittrex’in dolar kabulü ile çok küçük bir ekibin içine girme şansı elde ettiğini belirttiler.

Konuyla ilgili konuşan Bittrex’in CEO’su Bill Shihara, şu ifadeleri kullandı:

”Kolay olduğunu söyleyemem, bizim için zorlu bir süreç geride kalıyor. Bankaların Bittrex’e güvenmesinden ziyade, bankaların kripto para sektörüne güvenmesi esas sorundu. Ancak ben bu hamlemiz ile birlikte, kripto para sektörünün genel anlamda önemli bir köşe taşını geride bıraktığını düşünüyorum.”

Gerçekten de Shihara’nın söylediği gibi, kripto para borsaları için bir banka ile iş birliği yapmak çok zor bir süreç. Büyük bankalar, şu aşamada sektörün evrileceği yeri görmek isterken çok daha tedbirli davranıyorlar. Otoriteler, bankaların bu kararının altında yatan en büyük sebebin ise, kripto paralar ve yasa dışı kullanımları olduğunu belirtiyor.

Örneğin sektördeki en saygın kripto para borsalarından biri olan Coinbase dahi; bu konuda güvenilir bir banka ile iş birliği yapamadı. Şirket, bu sektörde risk almak durumunda olan ve kendini geliştirmek için çaresi bu olan irili ufaklı bankalar ile işi götürmeye çaışıyor. Ancak firmanın İngiltere merkezli alt şirketi; İngilizlerin en büyük bankalarından birisi olan Barclays ile anlaşma sağlamıştı.

Shihara, bankalar ile yaşadıkları problemleri şu ifadeler ile derinleştirdi:

”Gerçekten de bankalar işi hep bir bütün olarak ele almak istiyorlar. Bizim çok iyi kara para aklama karşıtı ve vergi kaçırma karşıtı kanunlarımızın olmasını ve bunların caydırıcılığının yüksek oranda bulunmasını istiyorlar. Her şeye bakıyorlar, hakkımızda her şeyi biliyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment