Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwala, Blockchain Tabanlı Banka Hesabı Konusunda Yeni Bir Ortaklığa İmza Attı

Bitwala blockchain startup firması, Almanya’nın ilk ”blockchain banka hesabını” piyasaya sürme konusunda oldukça iddialı. Firma malum amaç için Berlin merkezli fintech şirketi solarisBank ile yeni bir ortaklığa imza attı

Firma sözcüsü Roman Kessler’in ifade ettiğine göre, solarisBank’ın ”Blockchain Fabrikası” isimli girişimi dahilinde yapılan ortaklık, Bitwala’nın solarisBank’ın Alman bankacılık lisansını kullanarak bankacılık hizmetleri sunabilmesini sağlayacak.

Hedef blockchain tabanlı banka hesabını Kasım ayının ortalarına kadar piyasaya sürmek. Bitwala yeni hizmeti ile şimdiden elinde kripto para birimi bulunduran kişilere hitap etmek istiyor. Firma geçtiğimiz ay yaptığı yeni fonlamada 4 milyon avro toplamıştı. Fonlama temel olarak bir risk sermayesi firması olan ve Berlin, Münih ve İstanbul içerisinde ofisleri bulunan ve iki Türk ortağa sahip olan Earlybird ve Coparion firmaları tarafından yönetildi.

Firmadan yapılan açıklamaya göre şimdiden 35.000 kullanıcı hizmet için ön kayıt yaptırdı. Bitwala sözcüsü Kessler, Coindesk kaynağına yaptığı açıklamada bir banka değil, ”bir blockchain bankacılık hizmeti” olduklarını vurguladı. Yine de Bitwala önümüzdeki yıl içerisinde Alman bankacılık lisansı alıp ilk blockchain tabanlı banka olmayı da planlıyor.

Bitwala’nın ortağı solarisBank ise ciddi kurumlar tarafından desteklenmekte. Söz konusu kurumlar arasında İspanya menşeli BBVA ve dünyaca ünlü kart firması Visa bulunuyor. SolarisBank 2016 yılında kurulan taze bir firma olmasına rağmen arkasındaki destekçileri sayesinde her geçen gün güçlü bir şekilde yükselmeye devam ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment