Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise: Bitcoin ETF’lerinin Hala Onaylanmaması Gayet Normal

Bitwise Asset Management’ın CEO’su, Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonlarının (ETF) hala onaylanmamış olmalarının aslında son derece doğal olduğunu belirtiyor.

Kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Bitwise Asset Management’ın CEO’su Hunter Horsley geçtiğimiz günlerde CNBC’nin programına katıldı. Horsley bu programda kripto paraların ana akım finans dünyasındaki rollerinden bahsetti.

Horsley öncelikle kripto para sektöründe yaşanan bazı olumlu gelişmelerden örnek verdi ve sektörün şu anda aslında gayet başarılı bir şekilde ilerlediğini vurguladı. Fidelity’nin emanet hizmetlerinden, CME ve CBOE tarafından sunulan vadeli işlem sözleşmelerinden, Facebook ve Samsung gibi şirketlerin sektöre adım atmasından bahseden Horsley, kripto paraların şu anda eskiye kıyasla çok daha iyi bir durumda olduklarını belirtti.

Horsley daha sonra ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para sektörüne karşı sergilediği tavırdan bahsetti ve SEC’in endişelerine empatiyle yaklaştığını belirtti.

Horsley, sektördeki pek çok kişinin hala Bitcoin ETF’lerini onaylamadığı için SEC’e kızgın olduğunu ancak ortada aslında garip bir durumun olmadığını söylüyor. Öyle ki Horsley’e göre SEC’in değerlendirme sürecinin uzaması gayet normal:

“Kaldıraçlı ETF’lerin onaylanması beş yıl sürdü. Etkin bir şekilde yönetilen ETF’lerin ya altı ya yedi yıl sürdü. Binlerce yıldır kullanılan altın tabanlı ürünlerin piyasa girmesi bile üç yıl sürdü. Bence SEC kripto paraları birkaç yıl boyunca araştırmak istiyor ve bu gayet mantıklı. SEC’in kripto para karşıtı olduğu yok, sadece yatırımcıları korumaya çalışıyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment