Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS’un Yükselişi Yüzde 10’a Ulaştı! – Yükselişin Belirli Bir Sebebi Var Mı?

Zamanında rekor seviyede ICO satışı yaparak milyonlarca dolarlık fon toplayan EOS, geçirdiği kötü günler sonrası son 24 saat içerisinde ciddi bir toparlanma yaşadı ve 2.71 dolardan 3.06 dolara kadar %10 ve üzerinde bir artış yaşadı. Yaşadığı yükseliş ile bir zamanların ralli sebebi kripto parası Litecoin’i de geride bırakan EOS, tekrardan toplam piyasa hacmine göre en büyük dördüncü kripto para sıralamasına yükseldi.

Litecoin geçtiğimiz hafta fiyat konusunda %30 ve üzeri bir artış yaşayarak, EOS’u geride bırakmış ve dördüncülüğe yükselmişti. Litecoin’in rallisinin arkasındaki en muhtemel sebepler, Litecoin’in gizlilik odaklı MimbleWimble protokolü ile imzaladığı ortaklık ve daha yapılmasına aylar olan Litecoin blok ödülleri yarılanması olarak görülüyor. EOS içinse en azından şuan hiçbir olası yükseliş nedeni yok.

EOS gibi kripto paraların liderlik ettiği ralli, genel olarak bütün kripto para piyasasını etkisi altına aldı ve kripto para piyasasının toplam hacmi 2 milyar dolar üzerinde yükseliş yaşadı. EOS geçtiğimiz aylarda 2 doların altına gerilemesi sonrası uzmanlar tarafından ‘ölüm sarmalı’ ile anılmış ve EOS yatırımcıları uyarılmıştı. Söz konusu ölüm sarmalına göre EOS ağındaki madenciliğin kazançlı olabilmesi için minimum 3 dolar seviyesinin, bölgelere göre ise 2.5 dolarlık seviyenin korunması  şart ve basın saatine göre 2.91 dolardan alıcı bulan EOS, şuan için ölüm sarmalından kurtulmuş gibi gözükmekte.

Bunun yanı sıra top 10 kripto para birimi arasında Litecoin ve Binance Coin dışında bütün büyük hacimli kripto paralar yeşillendi ve piyasa genel olarak yükseliş trendi çizmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment