Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise: Yeniden Bitcoin ETF Başvurusu Yapacağız!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dün aldığı bir karar ile Bitwise Asset Management tarafından yapılan Bitcoin ETF kural değişikliği başvurusunu reddettiğini duyurmuştu. ABD’li finansal regülatörün son umut olarak görülen Bitwise’ın başvurusunu reddetmesinin sebebi ise, piyasada manipülasyonun hala üst seviyelerde olması şeklinde izah edildi.

Bitwise ise bu reddin aslında ”yolculuklarında önemli ve üretken bir adım” olduğunu vurgulayarak, hala pes etmediklerini gösterdi. SEC Başkanı Jay Clayton daha önce yaptığı açıklamalarında özellikle piyasa manipülasyonu konusunda hassas olduklarını dile getirmişti. SEC, toplamda 113 sayfalık bir ”neden ETF başvurunuzu kabul etmedik” rapor yayınlayarak, aslında yapılması gereken çok şey olduğuna işaret etti.

Bitwise yönetimi ise yeni yaptıkları bir basın açıklamasında regülatörün geri dönütlerini ”üzüntülü bir şekilde takdir ettiklerini” belirtti. Şirket buna ek olarak teklifi ”uygun olan en kısa zamanda yeniden yapacaklarını” da vurguladı.

”SEC ile kalan sıkıntıları çözmek için üretken bir şekilde iletişim kurmak ve bir araya gelmek için sabırsızlanıyoruz. Uygun olan en kısa zamanda yeniden başvuru yapacağız.”

Bitcoin ETF’si yıllardan beklenen bir haber olsa da, henüz hiçbir firma bunu sunmaya yaklaşamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment