Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock, Bitcoin Sayesinde 300 Bin Sınırını Geçti

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Bitcoin sayesinde yeni bir sınırı daha aştı.

Kripto para piyasası değer kaybetse de BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’si büyümeye devam ediyor.

300 bini geçti

BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust (IBIT) adlı spot Bitcoin ETF’si, diğer ETF’lerle birlikte 11 Ocak’ta işlem görmeye başladı. Fon, beş ay içerisinde büyük başarı elde etti.

BlackRock sitesinde yer alan bilgilere göre Bitcoin ETF’sinde toplamda 302 bin 534 Bitcoin tutuluyor. Fona geçtiğimiz gün 4 bin 920 Bitcoin eklendi.

IBIT, yönetilen toplam varlık değeri bakımından geçen hafta Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) geride bıraktı. 2015’ten beri özel bir fon olarak işlem gören GBTC, SEC’nin onayıyla borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürüldü.

Grayscale, bu alandaki rakiplerine kıyasla daha fazla fon yönetim ücreti alıyor. Grayscale’in ücreti %1,5’ken bu oran, BlackRock için %0,25 düzeyinde.

Genel olarak spot Bitcoin ETF’lerinde tutulan toplam Bitcoin miktarı, neredeyse 883 bine ulaştı. Bu, Bitcoin’in 21 milyonluk toplam arzının %4,2’sine karşılık geliyor.

ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri, perşembe günkü para akışıyla birlikte 18 gün arka arkaya büyüme kaydetti ve yeni bir rekor kırdı. Bir hafta içerisinde neredeyse 1,8 milyar dolar büyüdüler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!