Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock: Piyasa Olgunlaştıkça Kripto Kullanımı Artabilir

Global yatırım yönetimi şirketi BlackRock, kripto paralar için gelecekte daha geniş bir rol öngördüğünü ve Blockchain’in engellere takılmasına rağmen umut verici olduğunu söyledi.

Bu olumlu ancak temkinli sözler, pazartesi günü küresel yatırım stratejisti Richard Turnill tarafından yayınlanan, firmanın Global Haftalık Yorumu bölümünün bir parçasıydı. Açıklamada “Kripto para birimlerinin piyasa olgunlaştıkça gelecekte daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanacağını öngörüyoruz. Yine de şimdilik komple bir kaybı sindirebilecek olanların yatırım yapmasının daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Benzer şekilde Blockchain de vadettiği geleceğe ulaşması için ciddi engelleri aşması gerekiyor.” yorumunda bulundu.

”Kripto para birimleri ümit vaat etse de şimdilik ana akım yatırım portföylerine dahil edilmek için hala çok değişken, kuralsız ve riskli.”

diyen Turnhill ayrıca:

”Kripto para birimlerinin oynaklığının yanında küresel mali kriz sırasında ABD hisse senedi piyasasındaki dalgalanmalar neredeyse durgun kalıyor.”

Ayrıca yorum, Blockchain’in finans, ilaç ve lojistik gibi sektörler için sahip olduğu yıkıcı gücü de göz önünde bulundurduğunu, adapte olma sürecinin kusursuz olmayacağını, bu nedenle düzenleyiciler ve merkez bankalarının sürece dahil olması gerektiğini savundu.

Turnhill açıklamasında ”Finans sektörünü ele alalım. Blockchain bazlı bir mali veritabanının insan süreçleriyle ilgili verimsizlik ve riskleri ortadan kaldırabilir ancak bu ölçekte bir adaptasyon, iyi inşa edilmiş bir bakım modeli gerektirdiği gibi yazılım endüstrisinde büyük bir kaymaya sebep olur.” diye belirtti. Turnhill daha önce kripto para piyasasını ”ürkütücü” ve bir balon olarak tanımlamıştı ve Bitcoin veya diğer koinler için ”makul bir değer” biçmenin mümkün olmadığını savunmuştu.

Buna karşılık BlackRock CEO’su Larry Fink geçen sonbahar yaptığı açıklamada kripto paranın potansiyelinin altını çizerek kendisinin buna ”yürekten inandığını” belirtmişti.

BlackRock’un yorumu kısa süre içinde kripto paraya geçiş yapma olasılığının düşük olduğunu gösteriyor ve bir Bitcoin ticareti borsa fonunun kurulması fikrinin üzerini çiziyor. Her şeye rağmen kripto paranın geleceği ancak yaşandıkça anlaşılabiliyor. Turnhill ”Bu hala gelişmekte.” yorumunu yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment