Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacker ICO Esnasında Çaldığı 30 Bin Ether’i İade Etti

Geçtiğimiz yıl CoinDash adlı blockchain firması bir ICO esnasında siber saldırıya uğramıştı. Çalınan 44 bine yakın Ether’den 10 binini Eylül ayında iade eden hacker geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği işlemle 20 bin Ether daha iade etmiş oldu. Siber saldırıyı gerçekleştiren hacker daha önceden de bir ICO sırasında potansiyel yatırımcılardan 40 binden fazla Ether çalmıştı.

Bir Blockchain girişimi olan CoinDash yaklaşık 19,5 milyon $ değerindeki 20 bin Ether’in hacker tarafından iade edildiğini doğruluyor.  Geçtiğimiz Eylül ayında iade edilen 10 bin Ether’den sonra yapılan ikinci iade ile birlikte CoinDash 30 bin Ether’i geri almış oldu.

Hacker, CoinDash’in ICO için oluşturduğu Ether adresini token satışları esnasında kendi adresiyle değiştirmişti. Bu sayede hackerın adresine 21 binden fazla işlem gerçekleştiği yapılan açıklamalar arasında. Fonların büyük kısmını iade etse de hackerın hala 1.4 milyon $ değerinde Ether’e sahip olduğu biliniyor.

CoinDash yaptığı açıklamalarda, saldırıların şirket planlarını asla olumsuz yönde etkileyemeyeceğini belirtti. Ethereum akıllı sözleşmelerinin etkin olduğu bir sosyal medya platformu olan yeni ürünün piyasaya çıkışında da herhangi bir erteleme durumu söz konusu olmadığı söylendi.

Beta versiyonu çıkarılan ürün, Ethereum bazlı cüzdanların Bitrex, Binance ve Poloniex exchange borsalarına otomatik olarak entegre olmasını sağlayacak. Yapılan yeni geliştirmelerle birlikte, platformda hâlihazırda yer alan para birimleri USD, Euro ve Bitcoin’e GBP de eklendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment