Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock Sahte Ripple ETF Haberi Piyasada Şok Yarattı: Fiyatta Pump-Dump!

Piyasaya sunulan sahte BlackRock spot XRP borsa yatırım fonu (ETF) başvuru haberi ciddi fiyat hareketliliklerine yol açtı.

Kripto para piyasası bir kez daha “sahte” ETF haberiyle çalkalandı. Dün TSİ 23.30 sularında “SummersThings” adlı bir sosyal medya kullanıcısı BlackRock’ın Ishares XRP Trust spot ETF’i için ABD Delaware’de kayıtta bulunduğunu paylaştı. Bu paylaşım piyasada hızla yayıldı ve ardından XRP fiyatında dakikalar içerisinde %12’ye varan bir yükseliş görüldü.

Fakat çok geçmeden The Block haberin sahte olduğunu duyurunca XRP fiyatı hızla başlangıç noktası olan 0,65 dolar bandına geriledi. Ayrıca bir BlackRock sözcüsü de ortada dolanan belgenin sahte olduğunu doğruladı.

Ancak söz konusu dosyanın halen Delaware’nin resmi sayfasından kaldırılmadığı görünüyor. BlackRock sözcüsünün ve Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’ın yalanlamasına rağmen dosyanın buluyor olması dikkat çekiyor.

Coinglass verilerine göre yaşanan fiyat dalgalanması sonucunda son 24 saatte 4,69 milyon dolar XRP long (uzun) ve 2,45 milyon dolar short (kısa) vadeli işlem pozisyonu tasfiye oldu.

Benzer bir durum yaklaşık bir ay önce “BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i onaylandı” şeklinde piyasaya sürülen sahte haberde de yaşanmıştı. O dakikalarda hızla yükselen Bitcoin, ardından haberin sahte olmasının anlaşılmasıyla birlikte gerilemişti. Fakat o sahte haber, Bitcoin’i 36 bin doların üstüne taşıyan kayda değer yükselişin fitilini de ateşlemişti.

Şu anda BlackRock’ın herhangi bir spot XRP ETF’i bulunmasa da uzmanlar dün akşam yaşanan yükselişin tıpkı Bitcoin’de olduğu gibi XRP’yi de önümüzdeki günlerde yukarı taşıyabileceğini düşünüyor.

CoinGecko verilerine göre sahte haberle birlikte %12,5 yükselen XRP 0,652 dolardan 0,731 dolara ulaşmıştı. XRP yazım esnasında 0,663 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!