Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Global Kripto Para Borsası, Dubai’deki Regülatörden Lisans Aldı

Kripto para borsası Crypto.com, Dubai’de faaliyet gösterebilmek için gerekli lisansı aldığını açıkladı.

Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurumu (VARA), Crypto.com’un Dubai’deki ayağı olan CRO DAX Middle East FZE’ye sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) olarak hizmet verebilmesi için gerekli lisansı verdi.

Crypto.com’un lisansı kullanarak faaliyete geçmesi için öncelikle bazı kriterleri ve yerelleştirme şartlarını yerine getirmesi gerekecek.

Yapılan açıklamaya göre şirket, bunun ardından yasal olarak düzenlenmiş şekilde borsa hizmeti, broker-dealer hizmeti, yönetim ve yatırım hizmetleri, borç alıp-verme hizmetleri sunabilecek.

Singapur merkezli borsa, Singapur’da haziran ayında lisans almayı başarmış, buna ek olarak Birleşik Krallık, Brezilya, Fransa ve Hollanda’da yasal tanınırlık elde etmişti.

Dubai’deki kripto para şirketlerinin bölgede faaliyet gösterebilmesi için Şubat 2023’ten beri özel bir onay ve lisans alması gerekiyor.

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, “VARA tarafından Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcı Lisansı’nı almaya hak kazanan ilk kripto borsalarından biri olmak inanılmaz bir onur. Bu, ayrıca şirketimizin kendini güvenliğe ve yasal uyumluluğa ne kadar adadığını gösteriyor.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!