Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Dev Şirket 100 Milyon Dolarlık Kripto Para Alacak: Öncelik Bitcoin ve Ethereum!

Çin’in en büyük satranç ve kart oyunları geliştiricisi Boyaa Interactive, önümüzdeki 1 yıllık süreçte 3 farklı kripto para birimine 100 milyon dolar yatırabileceğini açıkladı.

Mobil oyun geliştiricisi Boyaa Interactive 14 Kasım tarihinde yaptığı resmi açıklamada, önümüzdeki 12 aylık süreçte 100 milyon doları aşmamak kaydıyla başta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) olmak üzere kripto paralara yatırım yapacağını duyurdu.

Şirket ağustos ayında yaptığı ilk açıklamada, kripto para yatırımı için 5 milyon dolarlık bütçe ayıracağını duyurmuştu fakat görünen o ki Boyaa Interactive’in piyasaya yönelik iştahı zaman içerisinde kabardı.

Yapılan açıklamada şirketin ilk planları arasında hem Bitcoin hem de Ethereum’dan 45 milyon dolarlık alım yapacağına dair bir ayrıntı yer aldı. Şirket ayrıca 10 milyon dolar değerinde USDC Coin (USDC) alımı yapılabileceğini belirtti.

Şirket söz konusu yatırımların Web3 planları kapsamında yapılacağını ve kripto paraların regüle edilmiş borsalardan alınacağını vurguladı.

Yönetim Kurulu’na açık piyasa işlemlerinde toplam 100 milyon ABD dolarına kadar kripto para satın alma yetkisi verilecektir. Bu yetki önümüzdeki 12 aylık süreçte geçerli olacaktır. Satın alınacak kripto paralar şirketin iş geliştirme stratejisinin ve varlık tahsisi stratejisinin ihtiyaçlarıyla tutarlı olan ve Yönetim Kurulu tarafından onaylanan kripto para birimleri olacaktır. Grubun Satın Alma Yetkisi kapsamında edinmeyi planladığı kripto para birimleri öncelikle Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) olacaktır. Şu anda önerilen Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alımlarının her biri için yaklaşık 45 milyon dolar ve USDC Coin (USDC) alımı için 10 milyon dolar harcaması beklenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!