Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain.com, Cambridge Kripto Para Kursu Başkanını Bünyesine Kattı

Kripto para veri kaynağı ve cüzdan sağlayıcısı Blockchain.com, 16 Mayıs tarihinde, Cambridge akademisyenlerden birisini kurumun yeni araştırma takım lideri olarak bünyesine kattığını açıkladı.

Blockchain.com, blog üzerinden yaptığı duyuruda, bir çok kripto para araştırma yayımlarının yazarı olan Garrick Hileman’ın Blockchain.com bünyesindeki yeni bir araştırma ekibinin başına getirildiğini ve blockchain teknolojisini mümkün olan en iyi şekilde geliştirmek için çalışacağını duyurdu.

Bu yeni adım şirketin haftalar içerisinde yaptığı ikinci üst düzey işe alım olayı. Blockchain.com Nisan ayı içerisinde eski Goldman Sachs yöneticisi olan Breanne Madigan’ı da kurumsal satış ve pazarlama bölümünün başına getirmişti.

Hileman’ın kariyer süreci ciddi bir ilerleme gösteriyor ve kendisi aynı zamanda Cambridge Üniversitesi’nin ilk kripto para kursunun da arkasındaki kişi. Bitcoin ve kripto para birimleri hakkında yaptığı iyimser yorumları ile kendi konumuna denk diğer akademisyenler ve ekonomistlerden bir adım öne çıkmaktaydı.

Yeni iş pozisyonunun ardından Business Insider’a konuşan Hileman, Nouriel Roubini ve Paul Krugman gibi önemli isimlerin ”bu teknolojinin avantajlarını görmekte zorlandığını” fark edince şaşırdığını ifade etti.

Hileman:

”Açıkçası bu kişilerden bazıları bu teknolojiyi anlama konusunda en iyi sicile sahip değil.”

”Paul Krugman bir zamanlar çok sükse yapmış olan internetin bir faks makinesinden daha önemli olmadığı düşüncesini ortaya atmıştı. Çoğu konuda internet ile benzer özelliklere sahip bu yeni teknolojinin Paul Krugman gibi kişilere anlatılmasına yardım etme konusunda çok başarılı olacağımı zannetmiyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment