Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinShares CEO’su: Bitcoin Yeniden Rekorları Kıracak

İngiltere merkezli kripto para yatırım ürünleri ve araştırma servisleri sağlayacısı Coinshares CEO’su, Bitcoin ekosisteminin kendini iyice toparlamasının ardından; Bitcoin fiyatlarının yeniden rekorları alt üst edeceğine inandığını belirtti.

Konu ile ilgili Amerikan basınına açıklamalarda bulunan şirket CEO’su Danny Masters, Bitcoin fiyatının yeniden tüm zamanlar rekoru olan 20 bin doların üstüne çıkabilmesi için gerekli koşullar hakkında fikir belirtti.

Masters, ilk olarak Bitcoin’deki alt yapısal iyileşmelerin devam etmesi gerektiğini belirtirken; sözlerine şöyle devam etti:

Bir kere kesinlikle radikal koruma ve depolama çözümlerinin müşterilere sunulması gerekiyor. Özellikle performansımızı ölçebilmek ve bunu değerlendirebilmek için gerçek bir performans belirteçlerine ihtiyacımız var. Bu, bizi çok rahatlatacaktır. Aynı zamanda da ICO’lar konusunda daha olgun ve güvenilir bir tavrın izlenmesi ve kamu oyunda bu intibanın yaratılması gerekiyor. Yatırımcılara güven verdikçe, beklenti artacaktır ve beklenti arttıkça da daha şeffaf bir süreç karşımıza çıkacaktır.”

Consensus 2018’in son gününe denk gelen bir süreçte konuşma yapan Masters, konu ile ilgili fikirlerini paylaşırken; bazı otoriteler ise Consensus 2018’i eleştirdi. Özellikle bu yıl yapılan etkinlikler yoğun eleştirye maruz kalırken; otoritelerin birçoğu etkinliğin süreci değerlendirmekten ziyade, çeşitli havalı kelimelere odaklandığını belirtti.

Konuyla ilgili en sert çıkışı yapan isimlerden birisi olan Bitcoin core geliştiricisi Johnathan Corgan, etkinliğin atmosferini eleştirirken, ”Sanki mahallenin tüm havalı çocukları (ki kastedilen Blockchain teknolojisi) gelip mahalledeki çok çalışkan elemanlara (Bitcoin’den bahsediyor) küfredip aşağılarken, bir yandan da o çocukların ev ödevinden kopya çekmeye çalışıyor gibiydi.” yorumunu yaptı.

Öte yandan Consensus ve fiyat artışı haberlerinin sıklıkla ana akım kripto para medyasında yer almasına rağmen; fiyat beklentileri de beklenenin altında kaldı ve bu da günlük traderları adeta hüsrana uğrattı. Özellikle Consensus sonrası ciddi fiyat yükselişleri yaşanacağını analiz eden Fundstrat, şu an için pek de bir doğru tahmin yapmışa benzemiyor.

Ancak Masters’a göre, Bitcoin uzun vadede halen çok değerli bir yatırım aracı. Başarılı CEO, sözlerini şu şekilde noktaladı:

”Bitcoin gerçekten de kripto para sektörünün açık ara bir numarası. Herkes bir şekilde sektörde yolunu Bitcoin’e düşürüyor çünkü eşşiz bir alt yapısı ve çok sağlam bir teknolojisi var. Borsalarda, haberlerde ve her yerde Bitcoin konuşuluyor. Bence bunlar uzun vadede yatırıma değer katacak etmenler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment