Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VeChain, Çin’in En Büyük Yemek Markalarından Biri İle Anlaştı

Kripto paraların günlük işlem hacimlerine göre dizildiği o meşhur Coin Market Cap sıralamasında 15. sırada yer alan VeChain (VEN), birçok yatırımcısının heyecanlanmasına neden olacak ve birçok otoriteyi de merakta bırakacak bir teknolojiye sahip.

Bu teknolojik alt yapısını bir de yapacağı anlaşmalar ile zenginleştirmek isteyen şirket; son olarak Çin’in en büyük ve en ünlü yemek markalarından birisi olan Bright Foods Group onun bir alt şirketi olan Xiandao Food ile anlaşma imzaladı. Anlaşma ile VeChain teknolojisi; şirketlerin ürün tedarik zincirlerine Blockchain etkisi ile yeni bir soluk getirecek. Aynı zamanda veri toplama ve yorumlama servisinde de Blockchain temelli bir projeye geçecek olan kurum; üretimden satışa tüm gıda ürünlerinin takibini tek bir yerden yapabilme şansına, Ve Chain ile yaptığı iş birliği sayesinde sahip olacak.

Çin’in en büyük yemek markası olarak da bilinen ve gerek Çin gerekse de yurt dışında merkezleri bulunan firmanın; Çin özelinde toplam 93 yerel markası bulunuyor. Firmanın yıllık kazancının yaklaşık 160 milyon RMB yani 25 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Çin hükümetinin benimsediği 5 yıllık planda Blockchain’e verilen büyük önem de göz önüne alınırsa; Ve Chain’in soğuk zincir tedarik sistemi lojistiği ve ürün tedarik zinciri yönetim hizmetleri; sektörde büyük bir rol oynayabilir. Özellikle otoriteler, Blockchain vizyonunun Çin’de yer alan devlet destekli büyük firmaların daha dürüst ve şeffaf çalışmasına yardımcı olacağını ve bunun da ülkeye büyük bir fayda getirlebileceği yönünde görüşler belirtiyor.

İki kurum arasında yapılan anlaşmanın detayları arasında ürün hizmetinin yanı sıra, veri setlerinin işlenmesi ve kompleks ürün tedarik sistemlerinin basitleştirilmesi gibi süreçler de yer alıyor. Blockchain sayesinde soğuk zincir lojistik sisteminde büyük ilerlemeler kaydedilmesi olası iken; bu sistem sayesinde güvenlik ve şeffaflık da garanti ediliyor. Veri setinin işlenmesinde yeni referanslar ve değerlerin de artık gündeme geleceği ve bunların da şirketler için altın değerinde olduğu; otoritelerin belirttiği bir başka konu.

Ve Chain’in VeChainThor adını verdiği Blockchain teknlojisini kullanacak Bright Food şirketinin yanı sıra; Shangai Xianda Foods da aynı sistemi kullanarak daha derin araştırmalar yapacak. Araştırmalarda ana odağın; soğuk zincir lojistikleri sistemlerinde Blockchain’in rolü olacağı tahmin ediliyor.

Tüm hisseleri ile Şangay Belediyesi’ne ait olan Bright Food şirketi, dünya çapında hizmet veren dev bir marka olarak karşımıza çıkıyor.

İlk olarak 1950 senesinde dönemin Çin Halk Cumhuriyeti başkanı Jiang Zemin tarafından, ”Çin’in ulusal yemek markası” olma vizyonu ile kurulan şirket; şu anda da COFCO şirketinin ardından Çin’in en büyük ikinci yemek şirketi. Şirketin bu yılki cirosunun yaklaşık 160 milyar YNB yani 25.3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Bir yemek şirketinden ve markasından daha fazlası olan kurum ile iş birliği yapan VeChain; bu hamlesi ile Çin’de Blockchain inovasyonuna büyük bir katkıda bulunmuş oldu. Bright Foods tüm ürün tedarik zincirini baştan sona kontrol ederken; artık Blockchain yardımı ile tüm bu karmaşık süreçlerin daha da basitleşmesi ve şirketin bu durumda ciddi bir masraf kesintisi sağlamasının mümkün olduğu belirtiliyor.

Dünya çapında da birçok yemek firmasına yatırım yapan kurumun son dönemde yatırım yaptığı yemek şirketleri arasında ise Manassen Foods, Tnuva, Società per Azioni Lucchese Olii e Vini gibi önemli firmalar yer alıyor. Bright Foods’un tam 93 adet lokal alt markası da bulunuyor.

VeChain ile anlaşmaktan dolayı oldukça memnun olan Bright Foods’a şirketin katacakları belli ancak işin VeChain tarafında da Çin’in en büyük ve kendini en iyi kanıtlamış firmalarından biri ile iş birliği yapmış olmanın getireceği itibarı taşımanın mutluluğu yaşanıyor.

VeChain iş birliği sonucu Bright Foods’un, müşteirlerine de eş zamanlı veri paylaşımı yapma şansının olduğu belirtildi. VeChain’in bu anlaşmanın ardından dünya çapında Blockchain tabanlı çözümler sunmak için de çalışmalarına devam ettiği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment