Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Steve Wozniak: Bitcoin ve Blockchain 10 Yıl içinde Tam Potansiyeline Ulaşacak

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Viyana’da WeAreDevelopers Dünya Kongresi açılış konuşmasında, kripto paralar ve blockchain teknolojisi için olumlu yorumlar yaptı.

Cointelegraph’ın dün yayınladığı habere göre Wozniak, blockchain’i mükemmel bir fikir olarak değerlendirdi hatta “Blockchain, çok yakında gerçekleşecek olan bir bilgi teknolojileri devriminin temel taşı.” dedi.

Wozniak, blockchain teknolojisine bu olumlu yaklaşımını, sistemin pek çok sektörde kullanım alanı olmasına bağladı.

Kripto paralar ve blockchain tam potansiyeline 10 yıl içinde ulaşacak diyen Wozniak, Twitter CEO’su Jack Dorsey’in mart ayındaki “Bitcoin dünyanın tek para birimi olacak” sözlerini de hatırlattı.

Wozniak daha önce de kripto paralar ve blockchain hakkında olumlu yorumlarda bulunmuştu. Geçen yıl ekim ayında Las Vegas’ta düzenlenen “Money 20/20” konferansında, “Bitcoin, altın ve Amerikan dolarından daha iyi.” demişti.

Wozniak’a göre ülkelerin para birimlerinin bankalar tarafından basılabilip Bitcoin’in sınırlı sayıda bulunması, Bitcoin’in büyük bir avantajı.

Tüm bunlara rağmen, Wozniak bir tanesi haricinde bütün bitcoinlerini sattı. Konferansta bu satışa ilişkin, bir yatırımcı olmak ve sürekli fiyat takibi yapmak istemediğini gerekçe gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment