Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal CFO’su: Kripto Piyasasındaki Dengesizlik Tacirleri Korkutuyor

PayPal CFO’su John Rainey, CNBC ile yaptığı 16 Mayıs tarihli röportajda şirketin kripto para birimleri ile pek ilgilenmediğini çünkü piyasadaki fiyat kararsızlığının şirket bünyesindeki  tüccarların işlerinin varlığını tehdit ettiğini belirtti.

Merkezi ödeme servisi olan PayPal kripto para birimlerinin kabul eden öncü kurumlardan birisi.  Tacirlerin PayPal üzerinde Bitcoin (BTC) ile işlem yapma olanağına Bitcoin’in 400 dolar civarında fiyata sahip olduğu 2014 yılından beri sahipti. Bugün ise Rainey, Paypal’ın bünyesinde bulunan tacirlerin kripto paralara karşı pek ilgili olmadığını belirtip bunun sebebinin kripto para birimlerinin doğasında bulunan fiyat kararsızlığının beklenmedik kayıplara yol açabilecek olması durumunu vurguladı.

John Rainey konu hakkında şunları açıkladı:

”Eğer bir tacirseniz ve hadi diyelim ki sattığınız ürün üzerinden %10 kara sahipsiniz ve ödeme olarak Bitcoin kabul ediyorsunuz, ve hemen ertesi gün Bitcoin değeri %15 değişti, artık siz bu işlem yüzünden zarar elde ettiniz… Bitcoin müşterilere hitap eden bir ödeme sistemi olabilir ancak tüccarlar şu an için bunu kabul etmiyorlar. Şu an için tüccarlarımızdan bu konu hakkında çok fazla ilgi ve talep görmüyoruz.”

”Ancak  eğer bu gelecekte daha iyi bir para birimi olup daha kararlı bir hale gelirse, bu sefer kesinlikle bunu destekleriz.”

En son yaptığı açıklama PayPal’ın Mart ayında yaptığı kripto para birimi işlem hızını arttırma yönündeki patent başvurusuyla paralel bir düzlemde gibi görünüyor. Eğer başvurudaki teknoloji ticari bir çapta uygulanabilirse, kripto para ödemelerinin tacirler ve alıcılar arasında anında gerçekleşmesini ve blockchain dışında gerçekleşmesini sağlayarak büyük işlem ücretlerinin ve uzun onay süreçlerinin önlenmesini sağlayabilir.

1998 yılında kurulan PayPal şu an için 237 milyon onaylı aktif hesaba sahip olup 2018’in ilk çeyreğinde, 2017’nin ilk çeyreğine göre 30 milyardan fazla artış göstererek toplamda 132 milyar dolar ödeme hacmine sahip.

Bugün, Square CEO’su Jack Dorsey, kripto para birimlerinin küresel çapta kabulü yönünde olumlu görüşlerde bulundu. Dorsey, Consensus 2018 konferansında kripto para birimlerinin küresel ödemelerin meşrulaştırılması konusundaki gelecek adım olduğunu belirtip daha önce Bitcoin hakkında yaptığı, BTC’nin ”10 yıl içerisinde dünyanın tek para birimi olacağı” yönündeki görüşlerini de tekrar onaylamış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment