Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain.com XRP Alım Satımını Durduruyor

Blockchain.com SEC’nin Ripple’a ve iki ortağına dava açması sebebi ile XRP alım satım işlemlerini 14 Ocak’ta durduracağını açıkladı.

Ripple‘a SEC’nin açtığı dava sonrasında birçok borsadan haberin yayılması ile birlikte delist ve işlemlerin askıya alınma duyuruları geldi. Bu furyaya en son katılan borsa Blockchain.com oldu. Borsanın yaptığı resmi açıklamada XRP işlemlerinin 14 Ocak‘tan itibaren askıya alınacağı bilgisi verildi.

Blockchain.com ayrıca müşterilerinin XRP‘lerine askıya alınma sonrasında da erişebileceklerini, ancak bu erişime rağmen borsa üzerinde herhangi bir alımın artık yapılamayacağını duyurdu.

Ripple’a bir dava daha açıldı

Ripple’a 5 Ocak akşam saatlerinde yatırımcılarından Tetragon Financial Group Ltd tarafından dava açtığını bildirdi. Davanın açılma sebebi ise Ripple’ın varlıklarının dondurulması olduğu ifade edildi. Ripple’ın ödeme yapana kadar herhangi bir finansal akışın içerisinde olamaması için varlıklarının dondurulmasını hızlandırılmış duruşma ile talep eden Tetragon, sözleşmede bulunan yaptıkları hisse yatırımlarını geri alma hakkını kullanmak istiyor.

Ripple’dan açılan davaya cevap

Ripple yaptığı açıklamada Tetragon’un bu davayı açmasında hiçbir dayanağının bulunmadığını belirtti. Bu ifadeye sebep olarak ise XRP’nin menkul kıymet olduğuna dair bir karar olmadığını söyledi. Ayrıca Tetragon için SEC’nin açtığı bu davanın yarattığı krizden ve belirsizlikten faydalandığı gerekçesiyle üzgün olduklarını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!