Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Ripple’a Bir Dava Daha Açıldı!

Ripple’a açılan SEC davasından sonra birbiri ardına gelen kötü haberlere bir yenisi eklendi. Ripple’a yatırım yapan şirketlerin başında gelen Tetragon Financial Group Ltd., 4 Ocak tarihinde şirkete dava açtığını açıkladı. 2,32 milyar dolarlık yatırım devinin hedefi ise Ripple’ın varlıklarının dondurulması.

Yatırımcı şirket, Ripple’ı dava etti 

2019 yılında Ripple’ın gerçekleştirdiği C Serisi fonlama turunun önde gelen yatırımcısı konumundaki Tetragon, SEC’nin iddialarından sonra böyle bir karar aldığını duyurdu. Bloomberg tarafından aktarılan habere göre Tetragon o tarihte yaptığı sözleşmeye göre de hakkı olan hisse yatırımının iadesini istiyor.

Tetragon yaptığı başvuruda Ripple tarafından ödeme yapılana kadar şirketin nakit para veya likit herhangi bir varlığının kullanmasının önüne geçmeyi talep etti. Şirket bu bağlamda Ripple’ın varlıklarına yönelik geçici dondurma talebinde bulundu. Tetragon, Ripple’ın varlıklarının dondurulmasına yönelik başvurusunda hızlandırılmış duruşma talep ederek aslında elini ne kadar çabuk tutmak istediğini ortaya koydu.

Ripple’ı 10 milyar dolar değerlemeye ulaştıran şirket başrolde 

Ripple tam olarak Tetragon’un önderlik ettiği fonlama turu ile 10 milyar dolarlık değerlemeye ulaşması ile biliniyor. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse o tarihte yaptığı açıklamada şirket olarak bu paraya ihtiyaçları olmadığını ancak bunun “bakiye konusunda esneklik” getireceğini vurgulamıştı. İlgili fonlama turuna Tetragon’un yanı sıra SBI Holdings ve Route 66 Ventures şirketleri de katılım gösterdi. SBI Holdings’in böyle bir adım atmasına şirket CEO’sunun yaptığı olumlu açıklamalar ışığında ihtimal verilmiyor. Buna karşın Route 66 Ventures cephesinden benzer bir haber gelmesi ihtimaller arasında yer alıyor.

XRP fiyatı bu haberin sonrasında ise sert bir düşüş sergilemedi. Bugün içerisinde gelen bir diğer olumsuz haber olan Grayscale’in GDLC fonundan XRP‘yi çıkarması, fiyat üzerinde daha sert bir etki gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!