Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Fiyatlarındaki Hareketliliğin Perde Arkasını OKCoin COO’su Açıkladı

Ethereum (ETH) fiyatının 1.000 dolara ulaştığı 4 Ocak 2021 tarihi, burada ifade edildiği kadar kazançlı bir gün olmadı. Bitcoin fiyatının 33.000 dolar seviyesinden işlem gördüğü ve ETH’nin 1.200 doları zorladığı dakikalarda gelen sert düşüş, birçok kaldıraçlı işlemin tasfiye olmasına neden oldu. OKCoin kripto para borsasının COO’su Jason Lau ise yaşanan bu sert düşüş ile hemen devamında gelen toparlanmanın perde arkasını anlattı.

BTC ve ETH pozisyonlarında kaldıraç oranı aşırıya kaçtı 

Jason Lau, Bitcoin fiyatının 34.000 dolar üzerine çıkması ile hem kripto para piyasasının toplam değerinin hem de Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin 2017 yılındaki rekor seviyelere ulaştığını belirtti. COO, bunun  devamında gelen sert düşüşün ise kâr realizasyonu olduğunu düşünüyor.

“Bu seviyelerde kâr alma gerçekleşti ve bu durum bir süre yatay alım satıma yol açıp, birçok kişinin vadeli işlemlerde gereğinden fazla kaldıraçla long pozisyon açmasına neden oldu. Son 24 saat içerisinde 1,4 milyar dolarlık BTC, 500 milyon dolarlık ise ETH vadelilerinin likidasyonuna tanıklık ettik. Bu durum Bitcoin fiyatında 29.500 dolar seviyesine keskin bir düşüş yaşanmasına neden oldu. Ancak bu dip seviyeden hızlı bir şekilde alım yapıldı ve kurumsal yatırımcıların BTC almak için dip noktalardan işlem açtıkları tezi güçlendi.”

Lau, yaşanan düşüşe anında alım odaklı tepki gelmesinin kurumsal yatırımcı kaynaklı olabileceğini ima etti. Lau’nun açıklamasına göre yaşanan düşüş bazı yatırımcıların aşırı kaldıraçla long pozisyon açması ve bunların tasfiye olması ile gerçekleşirken, bir anlık yükselişin sebebi ise hazırda bekleyen kurumsal yatırımcılar oldu.

“BTC boğa piyasası bitmedi”

2020 yılında MicroStrategy gibi birçok kurumsal şirket Bitcoin aldı. MicroStrategy’nin bu alımları Coinbase borsası aracılığıyla yaptığı biliniyor. Bu bağlantı ise sektörün önemli isimlerinden birisinin dikkat çeken bir iddia ortaya atmasına aracılık etti. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju da OKCoin yöneticisine benzer bir açıklama yapıp kurumsal alıma dikkat çekti. Ju, Coinbase borsasından 2 Ocak tarihinde 30.000 dolar fiyatının üzerinden yüklü miktarda BTC alındığını ve transfer edildiğini ifade etti.

Young Ju, bu veri açıklamasının devamında ise Bitcoin boğa piyasasının henüz bitmediğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!