Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain.com, XRP İle İlgili Kararında “Tuhaf” Bir Değişime Gitti

XRP fiyatı bugün kayda değer bir artış yakaladı ve son 24 saat içerisinde %42 yükseldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davası ile çakılan XRP’nin bugünkü yükselişi ile ilgili ise birden çok teori mevcut. Ancak Blockchain.com’un XRP’yi platformdan kaldırma tarihi ile ilgili yaptığı son dakika değişimi hakkında piyasada tam bir sessizlik hakim.

Blockchaincom’un XRP kararında değişiklik yapıldı 

Tanınan kripto para borsalarından Blockchain.com, 6 Ocak 2021 tarihinde XRP alım satımını durdurduğunu açıkladı. Yapılan ilk duyuruda XRP işlemlerinin 14 Ocak tarihinden itibaren durdurulacağı bilgisi paylaşıldı. Bugün hiçbir açıklama yapılmadan paylaşılan yeni duyuruda ise XRP alım satım işlemlerinin durdurulmasının öne çekildiği belirtildi.

Blockchain.com tarafından “GÜNCELLEME” adı altında paylaşılan duyuruda, XRP alım satım işlemlerinin 7 Ocak 2021 tarihi itibarıyla durdurulacağı belirtildi. Kullanıcıların bu tarihten itibaren XRP alım satamayacakları ancak XRP’lerini borsada tutmaya devam edip bunu başka cüzdanlara gönderebilecekleri ifade edildi.

XRP fiyatında “tesadüfi” düşüş 

Tesadüfi bir şekilde veya bugünkü %40’lık yükselişin doğal bir sonucu olarak XRP fiyatı tam da bu duyurunun yapıldığı dakikadan sonra düşüşe geçti. Basın saati itibarıyla XRP fiyatının son 1 saat içerisinde %3,6 düşüş yaşadığı görülüyor.

Blockchain.com’un duyuru gönderisinin altına yorum yapan bazı kullanıcılar ise bunun “tuhaf ve şüpheli” bir karar olduğunu vurgulamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!