Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain’in Pazar Değeri Hızla Büyümeye Devam Edecek

Blockchain tabanlı küresel tedarik zinciri pazarının toplam değerinin 2025 yılında 9 milyar dolara kadar çıkması bekleniyor.

Blockchain teknolojisi günümüzde sağlık, eğitim, finans, ticaret ve lojistik gibi çeşitli alanlarda kullanılabiliyor. Özellikle Carrefour, Walmart, Nestle gibi şirketler bu teknolojiyi tedarik zinciri yönetimi için kullanıyor ve ürünlerini Blockchain ile takip ediyorlar.

Allied Market Research, Blockchain tabanlı tedarik zinciri pazarının gelecekteki performansını öngörebilmek için yeni bir araştırma yaptı ve çarpıcı sonuçlara ulaştı. Şirketin araştırmaları bu pazarın toplam değerinin 2025 yılında 9.85 milyar dolara çıkacağını gösteriyor. Bu da 2018-2015 tarihleri arasındaki yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 80 civarında olduğunu gösteriyor.

Bu Büyümenin Sebebi Ne?

Allied Market Research tarafından yapılan araştırmalara göre günümüzdeki pek çok şirket tedarik zinciri yönetimi olabildiğince güvenli ve adil bir şekilde yürütmek istiyor. Hal böyleyken bu şirketler Blockchain teknolojisini kullanmaya başlayabiliyorlar.

Şirketin araştırmalarına göre bu pazarın bu kadar hızlı büyümesinin başlıca nedenleri arasında Blockchain’in sunduğu güvenlik ve şeffaflık bulunuyor.

Şirket ayrıca hem perakende sektöründeki şirketlerin hem de sağlık alanındaki kurumların Blockchain ile ilgilendiklerini, Blockchain’in bu kurumlar için son derece verimli olabildiğini belirtiyor. Bunların yanı sıra üretim, gıda, petrol ve doğal gaz şirketleri de Blockchain ile ilgileniyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment