Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Piyasa Payı Artmaya Devam Ediyor

TradingView verilerine göre Bitcoin‘in piyasa hakimiyeti yüzde 66’ya kadar çıkmış durumda.

Kripto para piyasasının en büyük koini olan Bitcoin piyasadaki alternatif kripto paralara fark atmaya devam ediyor. Dünün ardından bugün de yükselmeye devam eden Bitcoin, yaşadığı değer artışıyla birlikte piyasadaki hakimiyetini de artırıyor.

Bitcoin Hakimiyeti

Bitcoin son zamanlarda sergilediği iyi performansla birlikte kripto para piyasasındaki hakimiyetini artırmaya devam ediyor.

Bitcoin’in toplam değeri bugün yaşanan yüzde 11 oranındaki artışla birlikte iyice yükseldi. NewsBTC tarafından yapılan habere göre kripto para piyasası geçtiğimiz gün içerisinde toplamda 25 milyar dolar değer kazandı ve bunun 22 milyar doları Bitcoin sayesindeydi. Bu oran, Bitcoin’in piyasaya ne kadar hakim olduğunu açık bir şekilde gösteriyor.

TradingView tarafından yayınlanan veriler, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranının yüzde 66’ya, yani son on dokuz ayın en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor. Bu verinin farklı kaynaklarda değişiklik gösterdiğini belirtmek gerek.

Altkoinlerin Durumu

Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin bu kadar artış göstermesi piyasadaki alternatif kripto paralar için pek olumlu bir gelişme değil. Kripto para analistlerinden David Puell de bu yüzden altkoinlerin iyi bir performans sergileyemediklerini söylüyor.

Şu anda Bitcoin fiyatı dahi bu kadar artış göstermişken pek çok altkoin yalnızca yüzde 1, yüzde 2 oranlarında değişiklik göstermiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment