Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’deki Yatırımcılar En Çok Hangi Borsadan Memnunlar?

Türkiye günümüzde kripto paralara en çok ilgi duyan ülkelerin arasında geliyor. Ülkemizde her gün yoğun bir şekilde kripto para ticareti yapılıyor. Peki Türkiye’deki kripto para yatırımcıları en çok hangi borsadan memnun kalıyorlar?

Türkiye’de onlarca farklı kripto para borsası var ve bu borsaların her biri sektörün lideri olmak için mücadele ediyor. Bu amaç doğrultusunda birbirleriyle rekabet halinde olan borsalar kullanıcılarını olabildiğince memnun etmeye, kullanıcıların sorunlarını olabildiğince hızlı şekilde çözmeye çalışıyorlar. Şikayetvar’ın verilerini kullanarak bu borsalardan bazılarının memnuniyet oranlarını karşılaştırabiliyoruz. Ne var ki bu verilerin yalnızca tek bir platformdan toplandığını ve dolayısıyla genel kullanıcı deneyimini yansıtmadığını belirtmek gerekiyor.

BtcTurk

Ülkenin en büyük borsalarından biri olan BtcTurk, memnuniyet düzeyine baktığımızda bazı rakiplerinin gerisinde kalıyor. Ancak iş müşterilerin sorunlarını çözme hızına geldiğinde ise BtcTurk’ün oldukça iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz.

Şikayetvar verilerine göre BtcTurk şu ana dek 150 şikayet ve 47 teşekkür aldı. BtcTurk kullanıcılarının memnuniyet düzeyi ise yüzde 70 düzeyinde. BtcTurk bu bağlamda rakiplerinin gerisinde kalsa da müşterilerinin sorularını 55 dakika gibi kısa bir süre içerisinde yanıtlıyor.

Paribu

BtcTurk gibi ülkenin en büyük borsalarından biri olan Paribu, rakibinden çok daha iyi bir memnuniyet düzeyine sahip.

Şikayetvar verileri; Paribu’nun son bir yıl içerisinde 137 şikayet ve 87 teşekkür aldığını gösteriyor. Şirketin bu süreç içerisindeki memnuniyet düzeyi ise yüzde 85 düzeyinde.

Koineks

Koineks’in memnuniyet düzeyi bakımından hem BtcTurk hem de Paribu gibi rakiplerinin gerisinde kaldığını söyleyebiliriz.

Şikayetvar verilerine göre şirket son sene içerisinde 107 şikayet ve 27 teşekkür aldı. Şirketin bu şikayetler sonucundaki memnuniyet düzeyi ise yüzde 59 oldu.

Vebitcoin

Vebitcoin için diğer borsalara kıyasla daha az yorum yapılmış olsa da şirketin memnuniyet düzeyi diğerlerinin çok daha üstünde.

Şikayetvar verilerine göre Vebitcoin kullanıcıları şirket için 78 şikayet ve 60 teşekkür gönderdiler. Şirketin bunun sonucundaki memnuniyet düzeyi ise yüzde 92 oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment