Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Para Borsası Daha Ortadan Kayboldu

Polonya‘daki kripto para borsalarından Bitmarket kullanıcılarına herhangi bir bildiri göndermeden, hiçbir uyarı yapmadan kepenk indirdi.

Coindesk tarafından yapılan habere göre Bitmarket, kullanıcılarıyla detaylı bir bilgi paylaşmadan ani bir şekilde kapanma kararı aldı. Ülkenin en büyük ikinci kripto para borsası olduğu söylenen Bitmarket’ın sitesinde yalnızca şu bildiriye yer verildi:

“Bitmarket.pl/net’in yaşanan likidite kaybı yüzünden 8 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla kapanmak zorunda kaldığını üzülerek belirtiyoruz.”

Kapanma Sebebi Ne?

Şirket, kendi sitesi üzerinden yayınladığı bildiride de görülebildiği üzere kapanma sebebi olarak likidite kaybını gösteriyor. Ancak şirketin kapanma sebebinin gerçekten bu olup olmadığı bilinmiyor.

Reddit’teki bazı kullanıcılar şimdiden çeşitli komplo teorilerinden bahsetmeye, borsanın bambaşka bir sebep yüzünden kapatıldığını söylemeye başladılar. Bazı kullanıcılar tarafından paylaşılan bilgiler ise borsanın kapanma sebebiyle ilgili ipucu veriyor olabilir.

OdoBanks adlı bir Reddit kullanıcısının açıklamalarına göre Bitmarket yönetimi geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde sıra dışı kararlar aldı. OdoBanks’in açıklamalarına göre borsadaki bazı kullanıcılar herhangi bir açıklama olmamasına rağmen şifrelerini değiştirmek zorunda kaldılar, bazı kullanıcıların ise para çekme işlemleri durduruldu. Bu durdurma kararına gerekçe olarak ise müşterini tanı (KYC) kuralları gösterildi.

Tüm bunların yanı sıra Bitmarket’ın hack saldırısına uğramış olabileceği iddiası da var ancak borsa henüz bununla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment