Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Derneği Güvenlik Denetim Belgesini Yayınladı

Dijital varlıklarla işlem yapan şirketlerden oluşan FinaCom Blockchain Derneği, bugün blockchain operatörleri için yeni bir güvenlik denetim belgesini yayınladı. Bu yeni güvenlik denetim sistemi, siber güvenlik odaklı teknoloji danışmanı ve geliştirici SmartDec ortaklığında gerçekleştirildi.

SmartDec, blockchain güvenlik araştırması, gizlilik, güvenlik denetimleri ve Ethereum ve Tezos gibi büyük kripto ağlarında çalışan akıllı sözleşmelerin yanı sıra gizlilik araçlarının kullanımına da odaklanıldı.

Amaç Blockchain İçin Güvenlik Standartlarının Oluşturulması

Güvenlik denetim belgesi, güvenlik kontrollerini gerçekleştirmek ve bu fonksiyonların güvenlik ve veri koruması için endüstri standartlarına uymasını sağlamak için blockchain altyapılı faaliyetleri ve akıllı sözleşmeri test etmek için tasarlandı.

SmartDec teknolojisi, kaynağı ve kodu analiz ederek müşterisinin taleplerine uygun olup olmadığını analiz eder. FinaCom ile ortaklaşa yürütülen bu hizmet blockchain girişimlerinin yazılım hatalarını ve diğer güvenlik açıklarını tespit etmesinde faydalı olacak.

FinaCom kısa bir süre önce kripto para birimi yatırımcılarına karşılarına çıkan yatırım fırsatının bir aldatmaca olup olmadığını kontrol edebilmelerini sağlayan yeni bir araç geliştirmişti. “Blockchain Uyarı Listesi” adıyla çıkan bu hizmet, belirli dijital varlık sağlayıcılarının potansiyel olarak hasar verici davranışı hakkında bilgi akışı sağlıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment