Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

50 Milyon Dolarlık Blockchain Fonu HTC ile İşbirliği Yapıyor

Elektronik devi HTC’nin idari kadrosunda yer alan bir isim 50 milyon dolarlık bir Blockchain fonu yönetmeye başladı. TechCrunch gibi kaynaklara göre Proof of Capital adıyla hizmet veren bu girişim sermayesi fonu, HTC ile ortaklık halinde.

Alanının dev isimlerinden HTC ile işbirliği yapan bu yeni Blockchain fonu görünüşe göre token tabanlı yatırımlar yapmaktansa itibari para ile işlem yapıyor ve “sıradan girişim sermayesi anlaşmaları” imzalıyor. Özelikle fintech sektöründeki yeni kurulmuş Blockchain projelerini takip eden bu fon, sektöre hızlı bir giriş yapmayı planlıyor.

Şu ana dek yayınlanan raporlar doğrultusunda San Francisco merkezli bir şirket olan Proof of Capital’ın özellikle Asya pazarına ve gelişmekte olan ülkelere odaklanacağını söyleyebiliriz.

Proof of Capital başıca üç isim tarafından yönetiliyor. Bunlardan biri HTC’nin Exodus adlı Blockchain uyumlu telefonunu geliştiren Phil Chen, diğeri Silikon Vadisi’ndeki 500 Startups adlı girişim sermayesi fonunun ortaklarından Edith Yeung, bir diğeri ise Facebook, Airbnb ve LinkedIn gibi şirketlerin erken yatırımcılarından olan Chris McCann.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment