Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Güvenlik Şirketi Uyardı: Dogecoin Dahil 25 Milyarlık Kripto Para Tehlike

Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) ve Zcash (ZEC) dahil 280 blockchain ağını etkileyen bir açık, 25 milyar dolar değerinde kripto paranın güvenliğini tehdit ediyor.

Blockchain güvenlik şirketi Halborn 13 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, Dogecoin, Litecoin ve Zcash dahil toplamda 280 blockchain ağında bulunan oldukça kritik bir “ZeroDay” açığı tespit ettiğini açıkladı. Şirkete göre söz konusu açık nedeniyle 25 milyar dolarlık kripto paranın güvenliği tehdit altında bulunuyor.

Ekip üyeleri tarafından “Rab13e” olarak adlandırılan açığın ilk olarak 2022 yılının Mart ayında Dogecoin için gerçekleştirilen bir ağ taramasında keşfedildiğini ve düzeltildiğini dile getiren Halborn, o günden bu yana devam eden çalışmaları sırasında aynı açığın toplamda 280 farklı ağda daha bulunduğunu tespit etti. Ayrıca ekip ikincil bir yaygın açığın daha ortaya çıkarıldığını açıklamalarına ekledi.

Şirket mevcut açıkların giderilmemesinin bu açıkları istismar edecek siber saldırganlar tarafınca %51 saldırılarına ve uzaktan kod yürüterek sistem istismarına yol açabileceğini dile getirdi.

Halborn, ilgili ağların yönetim ve yönetişim birimlerine ulaşarak açıktan haberdar ettiklerini ve etkilenen ağların kendileriyle temasa geçmeleri gerektiğini belirtirken Dogecoin node’larına sistemlerini son versiyona yükseltmeleri tavsiye edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!