Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den ABD’li Popüler Kripto Borsasına Ether Transferi: Satış Mı, Pozisyon Mu?

Ethereum (ETH) Kurucusu Vitalik Buterin, ABD’li popüler kripto para borsası Kraken’e 200 Ether transfer etti.

On-chain analitik platformu PechShield 13 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Vitalik Buterin’in Kraken’e yaklaşık 334 bin dolar değerinde 200 ETH transfer ettiğini ortaya koydu. Tek parçada gerçekleşen transfer hakkında sosyal medyada pek çok teori üretildi.

Sosyal medya kullanıcıları arasında akla ilk gelen senaryo, kripto para piyasasında zaman zaman uzun vadeli pozisyonlar aldığı bilinen Buterin’in yeni bir pozisyon için finansman yarattığı düşüncesi oldu. Kurucunun bilinen son işlemlerinden biri Rai Reflexer Index’de (RAI) aldığı short (kısa) yönlü pozisyondu.

Kullanıcılar arasında yayılan bir başka popüler iddia ise kurucunun kripto para piyasasında etkili bir düzeltme beklediği ve bu plan dahilinde kademeli satışlara başladığı oldu. Ancak ABD Merkez Bankası’nın (FED) yakın zamanda faiz artırımlarında ılımlı bir havaya bürüneceği düşüncesinin yatırımcılar tarafından ağır basması nedeniyle bu iddia diğeri kadar rağbet görmedi.

Öte yandan Vitalik Buterin, geçtiğimiz hafta kendisine ait olan bir cüzdana projeler tarafından karşılıksız bir şekilde gönderilen 3 token için satış gerçekleştirmişti. Kurucunun son zamanlardaki kripto para satışları gündemde çok fazla kendine yer buldu ve bu satışlar hala merak konusu olmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!