Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Blockchain Harcamaları 16 Milyar Dolara Çıkacak”

Dünya genelindeki şirketlerin 2023 yılına kadar Blockchain ile ilgili yaptıkları araştırmalara, çalışmalara ayırdıkları bütçenin toplamda 16 milyar dolara çıkması bekleniyor.

ABD’deki araştırma şirketlerinden International Data Corporation (IDC) Blockchain teknolojisiyle ilgili yeni bir araştırma yaptı ve bunun sonuçlarını geçtiğimiz gün yayınladı. IDC bu araştırması sonucunda evrensel Blockchain harcamalarının kayda değer oranda yükseleceğini ortaya çıkardı.

Kullanım Çoğalacak

IDC tarafından yapılan bu araştırma Dünya genelindeki Blockchain harcamalarının ciddi anlamda yükseleceğini ve bu teknolojiyle ilgili araştırma yapan şirketlerin sayılarının artacağını gösteriyor.

Şirketin araştırmalarına göre Blockchain teknolojisinin gerek bankacılık, gerek üretim alanlarındaki kullanım oranı zamanla artış gösterecek ve gitgide daha fazla şirket bu teknolojiye geçiş yapacak.

IDC Blockchain ile ilgili en çok harcamaların özellikle kurumsal hizmetler ve bilgi teknolojileri gibi alanlarda yapılacağını düşünüyor.

16 Milyar Dolara Çıkacak

Şirketin araştırmaları Dünya genelindeki Blockchain harcamalarının 16 milyar dolara kadar çıkacağını gösteriyor.

IDC tarafından yapılan detaylı değerlendirmelere göre ABD 2019 yılı içerisinde Blockchain için 1.1 milyar dolarlık, Batı Avrupa ülkeleri toplamda 616 milyon dolarlı, Çin ise 304 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bu sayının önümüzdeki yıllarda sürekli olarak artması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment