Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Kullanırken Üç Büyük Sorunla Karşılaşılıyor

Çin’deki araştırmacılara göre Blockchain teknolojini finans sektöründe kullanmak için hala birbirinden farklı zorluklarla mücadele etmek gerekiyor.

Çin Bilgi ve Komünikasyon Teknolojileri Akademisi’nin Blockchain araştırmalarından sorumlu olan Wei Kai geçtiğimiz günlerde Uluslararası Ticaret Odası Bankacılık Komitesi tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Yerel kaynaklardan Sohu tarafından yapılan bir habere göre Kai bu etkinlik sırasında Blockchain’in kullanım alanlarından bahsetti.

Blockchain teknolojisinin günümüzde birbirinden farklı alanlarda birbirinden farklı amaçlarla kullanılabildiğini söyleyen Kai, bunun belli başlı bedellerinin olduğunu vurguladı. Kai, Blockchain teknolojisini kullanmak isteyen şirketlerin oldukça büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.

Blockchain’in henüz geniş kitleler tarafından kullanılmadığını hatırlatan Kai; bu teknolojiyi kullanan şirketlerin özellikle veri gizliliği, işleyebilirlik ve entegrasyon süreçleriyle ilgili sorunlar yaşadıklarını söylüyor. Kai ayrıca küresel Blockchain sektöründeki yasal belirsizlikleri de hatırlatıyor.

Tüm bunların oldukça ciddi sorunlar olduğunu söyleyen Kai, Blockchain’in bunlara rağmen son derece kullanışlı olabileceğine inanıyor. Öyle ki Kai bu teknolojinin bankacılık sektörünü, ulaşımı, idari işleri ve daha pek çok şeyi ciddi anlamda değiştirebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment